Latest News

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Β. Κορκίδης: Ευκαιρίες απασχόλησης στο διαδίκτυο


Ευκαιρίες απασχόλησης μπορεί να προσφέρει το διαδίκτυο το οποίο χρειάζεται ν' αξιοποιηθεί για την καταπολέμησης της ανεργίας. 
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης παρουσίασε...
ένα πλαίσιο εθνικής στρατηγικής με τέσσερις βασικές προτάσεις  για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων με επίκεντρο το διαδίκτυο.
Μιλώντας στο διευρυμένο συνέδριο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Δήμου Πειραιά, ο Β. Κορκίδης πρότεινε μεταξύ άλλων τα εξής:

• Τη συνεχή χρηματοδότηση νέων καινοτόμων διαδικτυακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τον καλύτερο συντονισμό των διάσπαρτων πρωτοβουλιών ενίσχυσής της.

• Την αύξηση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων όσον αφορά την ασφάλεια και την προστασία στις συναλλαγές που κάνουν μέσω Διαδικτύου.
• Την προβολή και τη διάχυση βέλτιστων πρακτικών αξιοποίησης του Διαδικτύου από ελληνικές επιχειρήσεις. Την προώθηση και ταυτόχρονα την απελευθέρωση των υπηρεσιών για ηλεκτρονικές συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων-κράτους (π.χ. προμήθειες, πληρωμές, τιμολόγιο, παράβολο κ.λπ.).
• Τη σταδιακή οικοδόμηση δομών και κουλτούρας όσον αφορά την καινοτομία και τη νέα επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση και την κοινωνία.