Latest News

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Τι παίζει με τους υποψήφιους δημάρχους...



Περίπου 100 μέρες έμειναν μέχρι τις Δημοτικές Εκλογές και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι τελικά θα είναι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στον Δήμο... 
Κερατσινίου-Δραπετσώνας. 
Οι μόνοι που το έχουν ανακοινώσει δημόσια, έχουν συγκροτημένες Δημοτικές Κινήσεις και έχουν μικρή ή μεγάλη παρουσία: 
 Ο Ζαχαρίας Ζούπης που κυριαρχεί με την συνεχή δραστηριότητα του και εμφανίζεται πρώτος στις Δημοσκοπήσεις, ο Ηλίας Πατίδης (ΚΚΕ) και ο Χρήστος Βρετάκος ("Άλλος Δρόμος"). Ακόμα και ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής δεν έχει αποσαφηνίσει δημόσια αν θα ξανακατέβει, αν και θεωρείται ως πιο πιθανό να είναι εκ νέου υποψήφιος. Στην Παράταξη Μελά υπάρχει απίστευτη σύγχυση ως προς το αν θα κατέβει ο Φώτης Μελάς όπως ο ίδιος ανακοινώνει ή η Αγγελική Μελά-αδερφή του Φώτη που την ανακοινώνει ο Κώστας Κούβαρης! Ταυτόχρονα δε και ενώ κυλάνε οι μέρες, εμφανίζονται ονόματα που διερευνούν τα περιθώρια να είναι υποψήφιοι (δεν θέλουμε να αναφέρουμε όνόματα, αφού δεν έχουν διατυπώσει την βούλησή τους δημόσια και καθαρά). 
 Πρόκειται για σκηνικό κινούμενη άμμο και με σταθερά αυτή την στιγμή: Ένα ρεύμα αλλαγής στον Δήμο που δημιουργείται αυτή τη στιγμή και φαίνεται να εκφράζεται από τον Ζαχαρία Ζούπη. Υπάρχει βέβαια και κάτι άλλο. Μια σειρά πρώην και νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολιτικά στελέχη που δεν έχουν αποσαφηνίσει την στάση τους. 
Για να δούμε.Ελπίζουμε τις επόμενες επτά με δέκα μέρες να γνωρίζουμε. Όχι τίποτε άλλο. Αλλά επειδή η κοινωνία πρέπει να αποφασίσει, πρέπει και να ξέρει έγκαιρα πρόσωπα, πολιτικές συμπεριφορές, απόψεις.