Latest News

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ξεπουλάνε το λιμάνι του Πειραιά!


Είναι οριστικό. Ποσοστό 67% των μετοχών του ΟΛΠ θα διατεθεί τελικά προς πώληση, σύμφωνα με το σχέδιο προκήρυξης του διαγωνισμού που...
συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης της ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε το ΤΑΙΠΕΔ να αποστείλει στη Βουλή το σχέδιο της σύμβασης πώλησης του ΟΛΠ προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Σημειώνεται πως πριν από μερικές εβδομάδες το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θέλησε να συμπεριλάβει στη σύμβαση ως κριτήριο για την επιλογή του πλειοδότη και τις επενδύσεις που αυτός θα κάνει στο λιμάνι (ανταποδοτικές και μη).
Τελικά κρίθηκε ότι κάτι τέτοιο θα ερμηνευόταν από την Κομισιόν ως αλλαγή του χαρακτήρα του διαγωνισμού, καθώς θα υπήρχε κίνδυνος οι Βρυξέλλες να εγείρουν θέμα κρατικών ενισχύσεων, γι’ αυτό και απαλείφθηκε από τους όρους της σύμβασης.
Για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ εξέδωσε ανακοίνωση ο Βουλευτής της Α΄ Πειραιά & Νήσων Θοδωρής Δρίτσας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα αποξενώσει την πόλη και τους κατοίκους της από το λιμάνι.