Latest News

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Μήνυση για τη μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά

Μηνυτήρια αναφορά για την αναζήτηση ευθυνών στην πώληση των 28 ακινήτων μεταξύ ων οποίων και το πρώην κτίριο του Κεράνη επί Λεωφόρου της Θηβών κατάθεσε η επιτροπή αγώνα των δικηγόρων...
του Πειραιά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αναζήτησης ευθυνών για την πώληση των 28 ακινήτων (και μεταξύ αυτών του κτιρίου του προοριζομένου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τα Δικαστήρια) αντιπροσωπεία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΘΗΒΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ αποτελούμενη από τους κ.κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΤΣΟΥΡΟΥΛΗ, ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΔΑΡΑ και ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΕΛΛΟ, δικηγόρους Πειραιά, κατέθεσε στον κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ την με αριθμ. πρωτ. Εισαγγελίας Αρείου Πάγου 752/29-1-2014 ΑΝΑΦΟΡΑ τους  σύμφωνα με την οποία αιτούνται να διερευνηθεί εάν υπάρχει έδαφος τέλεσης του αδικήματος της απιστίας που προβλέπει το άρθρο 390 ΠΚ ή οποιουδήποτε άλλου μπορεί να προκύψει από την έρευνα καθώς από τα διαλαμβανόμενα στην αναφορά στοιχεία προκύπτει ότι δεν τεκμηριώνεται όφελος του Δημοσίου από την εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ πώληση και ταυτόχρονη μίσθωση των ακινήτων. 
Επίσης όπως σημειώνει ο δικηγόρος Γιάννης Καρδάρας, ζητείται η διερεύνηση τυχόν ευθυνών όσων συμμετείχαν και εξακολουθούν να συμμετέχουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην αναδιαρρύθμιση του κτιρίου καθώς και εκείνων που δίνουν εντολές και συνεχίζουν τις εργασίες με κοστολόγιο άνω του 1.000.000 ευρώ στου ΚΕΡΑΝΗ σπαταλώντας χρήματα των ελλήνων πολιτών μεσούσης της κρίσης για να αναδιαρρυθμιστεί ένα προορισμένο για ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ σε ΚΤΙΡΙΟ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ. Αξιοσημείωτο είναι  ότι έχει εκδοθεί σε χρόνο ρεκόρ της τάξης των 15 ημερών Κοινή Υπουργική Απόφαση που επέχει θέση άδειας ενώ απαιτούνται άλλοι κτιριοδομικοί όροι, (πχ 500 klg ανά τ.μ. κλπ για κτίριο όπου υπάρχει συνάθροιση κοινού) για τη δημιουργία ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΩΝ ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ στην αρχική σχεδίαση του ΚΕΡΑΝΗ".