Latest News

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Εμφύλιος αντιεξουσιαστων στις φυλακές Κορυδαλλού

Εμφύλιος στον πυρήνα του Κορυδαλλού
Δύο ξυλοδαρμοί κρατουμένων, ένας ενδοαναρχικός «πόλεμος» ανακοινώσεων στο ίντερνετ και ένα ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς μεταξύ παλιών και νέων κατηγορουμένων για τρομοκρατία.
Αν στο...
παζλ προστεθεί και μία προκήρυξη που στρέφεται κατά των αντιεξουσιαστών που αμφιβάλλουν για την ταυτότητα των δραστών της διπλής δολοφονίας στο νέο Ηράκλειο, αλλά και μία ακόμη σύλληψη αντιεξουσιαστή για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ύστερα από την ταυτοποίηση -4,5 χρόνια μετά- των αποτυπωμάτων του, η εικόνα εμφανίζεται σαν... γρίφος για απαιτητικούς λύτες.
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» ότι τα καταδικασμένα μέλη της Συνωμοσίας «λύνουν και δένουν» στην Α' Πτέρυγα -κάτι που φάνηκε και από την ευκολία με την οποία οργάνωσαν το πρωτοχρονιάτικο πάρτι με καλεσμένο τον «εξαφανισμένο» σήμερα Χριστόδουλο Ξηρό- και πως έχουν καταφέρει να αποκτήσουν τέτοια δύναμη, που οι υπόλοιποι κρατούμενοι τους φοβούνται.
Το μόνο σίγουρο, λένε οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθούν στενά τα κομμάτια στα οποία έχει «σπάσει» ο χώρος των άλλοτε ομοϊδεατών, είναι ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα με απρόσμενα αποτελέσματα...
Εμφύλιος στον πυρήνα του Κορυδαλλού
Το βασικό μέτωπο έχει έδρα το σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού όπου κρατούνται μέλη της πρώτης γενιάς των Πυρήνων, αλλά και κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.
Οπως εκτιμούν οι Αρχές, από τη μία βρίσκεται ο «πυρήνας φυλακής» της Συνωμοσίας, με τους Χρήστο και Γεράσιμο Τσάκαλο, Γιώργο και Μιχάλη Νικολόπουλο, Γιώργο Πολύδωρο και Ολγα Οικονομίδου. Σε αυτό το «σχήμα» φαίνεται να συμμετέχουν επίσης οι Θεόφιλος Μαυρόπουλος και Χαράλαμπος Χατζημιχελάκης.
Ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος κρατείται για συμμετοχή στις ληστείες στο Βελβεντό και τον Φιλώτα.
Ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος κρατείται για συμμετοχή στις ληστείες στο Βελβεντό και τον Φιλώτα.
Από την άλλη όχθη βρίσκονται κρατούμενοι για συμμετοχή στις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και τον Φιλώτα Φλώρινας, όπως ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, ο Δημήτρης Πολίτης, ο Ανάργυρος Ντάλιος και ο Φοίβος Χαρίσης-Πούλος. Επίσης, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία σε τράπεζα στην Πάρο, Τάσος Θεοφίλου καθώς και οι Αλέξανδρος Μητρούσιας και Γιώργος Καραγιαννίδης, που έχουν ήδη από το 2010 συλληφθεί για την υπόθεση της Συνωμοσίας, αλλά αρνούνται τη συμμετοχή τους στην οργάνωση. Είναι εκείνοι που σε βάρος των καταδικασμένων Πυρήνων εκτοξεύουν κατηγορίες για «πρακτικές εξουσιαστών» και «μαφιόζικου χαρακτήρα εκβιασμούς».
Το κείμενο που άναψε το φιτίλι της σύγκρουσης
Ο Μιχάλης Νικολόπουλος (φωτό) και ο αδερφός του Γιώργος ανήκει και αυτός στον «πυρήνα φυλακής».
Ο Μιχάλης Νικολόπουλος (φωτό) και ο αδερφός του Γιώργος ανήκει και αυτός στον «πυρήνα φυλακής».
Αφορμή για το ξέσπασμα της διαμάχης στάθηκε ένα κείμενο που είχε υπογράψει ο Γεράσιμος Τσάκαλος τον Ιούλιο του 2013 μετά τη σύλληψη των εμπλεκομένων στη ληστεία του Βελβεντού. Ο Τσάκαλος επέρριπτε ευθύνες στους συλληφθέντες, αφού όπως ανέφερε, δεν κατέστρεψαν τις πλαστές ταυτότητες που είχε εκδώσει ο ίδιος, με αποτέλεσμα να βρεθούν κατά τον έλεγχο της Αντιτρομοκρατικής και ο ίδιος να «φορτωθεί» ακόμη μία κατηγορία και να μην αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μήνου.
Η απάντηση της άλλης πλευράς ήρθε τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου «διά χειρός» Γ. Μιχαηλίδη και Δ. Πολίτη, οι οποίοι έγραψαν ότι «την πλαστή ταυτότητα δεν την κρατούσαμε για μουσειακούς λόγους αλλά γιατί τη θεωρούσαμε ακόμα χρήσιμη. Σοβαρό λάθος μας, που διαπράξαμε όμως, ακριβώς επειδή διατηρούσαμε συντροφικές σχέσεις με μέλη της ΣΠΦ, και επειδή θεωρούσαμε ακόμα πιθανό να βγει από τη φυλακή», σημειώνοντας πάντως ότι «είναι δύσκολο να αντισταθείς στη φυσική παρόρμηση να απαντήσεις στην ύπουλη απαξίωση με τρόπους αναντίστοιχους των ιδανικών μας».
Η Ολγα Οικονομίδου, η μοναδική γυναίκα που ανήκει στο σχήμα του «πυρήνα φυλακής».
Η Ολγα Οικονομίδου, η μοναδική γυναίκα που ανήκει στο σχήμα του «πυρήνα φυλακής».
Πολλά κείμενα ακολούθησαν, μεταξύ των οποίων και ένα του Γιάννη Ναξάκη, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2013 σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Ν. Φιλαδέλφεια και, παρόλο που κατηγορείται γι' αυτό, δεν έχει παραδεχτεί τη συμμετοχή του στους Πυρήνες.
Στο κείμενό του, που δημοσιοποιήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο κρατούμενος ασκούσε κριτική στα μέλη του «πυρήνα φυλακής» για τη μη συμμετοχή τους σε επίθεση αναρχικών κατά σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού: «Δεν κρύβω ότι σοκαρίστηκα όταν μια άλλη οργανωμένη ομάδα, αυτή της ΣΠΦ, ξεκίνησε να στέκεται αντιθετικά με την αντιεξουσιαστική στάση μας». Στη συνέχεια του κειμένου του κατηγορούσε τον «πυρήνα φυλακής» για εξουσιαστικές συμπεριφορές.
   Με ενδιαφέρον αναμένεται η... υποδοχή του Κ. Σακκά στις φυλακές.



Με ενδιαφέρον αναμένεται η... υποδοχή του Κ. Σακκά στις φυλακές.
Ακολούθησε στις αρχές του 2014 ο ξυλοδαρμός του Γιάννη Ναξάκη από συγκρατουμένους του, που τον οδήγησε στο νοσοκομείο της φυλακής με σπασμένο χέρι και πόδι. Ο κρατούμενος ξυλοκοπήθηκε άγρια στις 5 Ιανουαρίου 2014 έξω από την Α' Πτέρυγα, σε ενέδρα στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 5 μέλη της Συνωμοσίας, τα οποία μάλιστα κρατούσαν παλούκια! Την είδηση «μετέδωσαν» 10 αναρχικοί που επίσης κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση - εκτός από έναν που κατηγορείται για ληστεία στη Θεσσαλονίκη.
Απειλούν με «αντίποινα εκτός των τειχών»
    Ο εξαφανισμένος Χριστόδουλος Ξηρός ήταν καλεσμένος στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι που οργάνωσε ο «σκληρός πυρήνας».




Ο εξαφανισμένος Χριστόδουλος Ξηρός ήταν καλεσμένος στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι που οργάνωσε ο «σκληρός πυρήνας».
Απαντώντας, οι δράστες του ξυλοδαρμού ανάρτησαν κείμενο το οποίο αποκάλυπτε ενδιαφέροντα στοιχεία για την ισορροπία δυνάμεων εντός της Α΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού. «Του είχαμε εξηγήσει επανειλημμένως ότι η φυλακή δεν είναι ένα τσίρκο για να παίζεις και να πουλάς πνεύμα. Εγιναν αγώνες με αίμα και φωτιά για να κερδηθούν πράγματα μέσα στις φυλακές και οι κρατούμενοι να σέβονται τους αναρχικούς, ενώ η υπηρεσία να τους φοβάται για τα αντίποινα που μπορούν να συμβούν εκτός των τειχών».
Στο ίδιο κείμενο ο «πυρήνας φυλακής» χαρακτήριζε τον Ναξάκη «τιποτένιο συκοφάντη» και κατέληγε εκτοξεύοντας απειλές όπως «η διαλεκτική τελειώνει και υπάρχει χώρος μόνο για απόλυτη βία» και «αυτή τη φορά θα τον τελειώσουμε οριστικά».
      O Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός και ως «τοξοβόλος», απάντησε στον Γ. Τσάκαλο ότι απαξιώνει με ύπουλο τρόπο τα ιδανικά των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».






O Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός και ως «τοξοβόλος», απάντησε στον Γ. Τσάκαλο ότι απαξιώνει με ύπουλο τρόπο τα ιδανικά των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Στο κείμενο που έστειλαν μετά, οι 9 υπογράφοντες κατηγορούν τα μέλη του «πυρήνα φυλακής» για εξουσιαστική συμπεριφορά μέσα στον αναρχικό χώρο: «Θεωρούμε πως η δόλια ενέδρα στον σύντροφό μας αποτέλεσε μια στιγμή ενός πολιτικοστρατιωτικού σχεδίου επιβολής σιωπής γύρω από ζητήματα που αφορούν την εν λόγω οργάνωση». Επίσης, σημειώνουν: «Πέραν του ότι ένας, μαφιόζικου χαρακτήρα, εκβιασμός καταστρατηγεί τις αναρχικές αξίες, αποτελεί πλέον όχι μόνο επίδειξη ακραίας εξουσιαστικής συμπεριφοράς αλλά και έκφραση ενός επικίνδυνου ολοκληρωτισμού και φετιχισμού της βίας που δυνητικά στρέφεται κατά πάντων και το σχέδιο αυτό ολοκληρώνεται με την απειλή εναντίον του συντρόφου ότι αν δεν ανακαλέσει θα έχει πρόβλημα σε όλες τις φυλακές και θα καταλήξει σε πτέρυγα απομόνωσης-προστασίας».
Tις ίδιες περίπου μέρες επίθεση δέχτηκε και ο αντιεξουσιαστής Στέφανου Αμίλητου, ο οποίος είχε συλληφθεί το βράδυ της 19ης Απριλίου 2013 στα Εξάρχεια. Με επιστολή τους «κάποιοι κρατούμενοι της Α' πτέρυγας Κορυδαλλού», όπως υπογράφουν, αναφέρουν πως τον έδειραν για τα ψέματα που διέδιδε εις βάρος φυλακισμένων.
O Γ. Τσάκαλος θεώρησε τους συλληφθέντες του Βελβεντού υπεύθυνους για τη μη αποφυλάκισή του.
O Γ. Τσάκαλος θεώρησε τους συλληφθέντες του Βελβεντού υπεύθυνους για τη μη αποφυλάκισή του.
«Η βία που του ασκήθηκε ήταν η ελάχιστη ποσότητα απέναντι στα ψέματά του, καθώς δεν ξεχνάμε ότι ο πραγματικός εχθρός είναι οι σωφρονιστικοί, οι μπάτσοι και οι δικαστές? Γνωστοποιούμε το γεγονός, καθώς η συκοφαντία που διαδίδεται εις βάρος κρατουμένων («ποινικών» και πολιτικών), που έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν πραγματικό αγώνα ενάντια στη φυλακή, προσβάλλει τη μνήμη και την αξιοπρέπειά μας. Κάθε φορά που ανοίγει κάποιος το στόμα του για να εκτοξεύσει τις ψευτιές του, θα πρέπει να το σκέφτεται δύο φορές. Τα ψέματα φέρνουν αντίποινα».
Ο Σακκάς και η προκήρυξη των ΜΛΕΔ
Την περασμένη Πέμπτη συνελήφθη για τρίτη φορά ο Κώστας Σακκάς, που κατηγορείται για συμμετοχή στη Συνωμοσία, ύστερα από ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του σε γιάφκες της οργάνωσης. Σε βάρος του Σακκά είχε συντάξει κείμενο ο Γεράσιμος Τσάκαλος, στο οποίο υποστήριζε ότι η απεργία πείνας του για την αποφυλάκισή του ήταν τσίρκο και πως «Οταν είσαι αναρχικός, δεν γλείφεις πολιτικά κόμματα. Οταν είσαι αναρχικός, δεν μιλάς για την εθνική κυριαρχία ή για τον ελληνικό λαό, ούτε αποζητάς τη δημιουργία ενός άλλου πόλου εξουσίας», έγραφε ο Τσάκαλος εκπροσωπώντας, όπως ανέφερε, «όλους τους συντρόφους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Στο πολωμένο αυτό σκηνικό ήρθε να προστεθεί την περασμένη Τρίτη η προκήρυξη της οργάνωσης Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις, στην οποία οι συντάκτες της επικρίνουν τη στάση αντιεξουσιαστών για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Στην προκήρυξή τους οι ΜΛΕΔ επικρίνουν ανακοινώσεις από πολλά αντιεξουσιαστικά στέκια που αμφισβήτησαν τη σκοπιμότητα και τα αποτελέσματα της διπλής δολοφονίας.
Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν: «Δεν υπήρξε ένοπλη επαναστατική ενέργεια ίσως τα τελευταία είκοσι χρόνια που να μη λοιδορήθηκε τόσο πολύ από εκείνους, από την Αριστερά, αλλά κυρίως από κάποιους αναρχικούς -αντιεξουσιαστές αυτή τη φορά- που μιλούσαν για "προβοκάτσιες", "σκοτεινά κέντρα" κ.τ.λ., αποκαλύπτοντας τον πραγματικό τους ρόλο, που δεν είναι άλλος από το να σπέρνουν την ηττοπάθεια, τη θυματοποίηση και να δίνουν χέρι βοηθείας στην προσπάθεια του κράτους να απομονώσει και να καταστείλει επαναστάτες που έχουν επιλέξει τον ένοπλο αγώνα. Με αυτή την έννοια μάς έκανε μεγάλη τιμή όλος αυτός ο συρφετός των "αγωνιστών" που ξεκινά από την επίσημη Αριστερά, Κομμουνισικό Κόμμα Ελλάδας και ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά κυρίως, αυτή τη φορά πλειοδότησαν -και αυτό έχει μεγάλη σημασία -σε έναν εμετικό οχετό κάποιοι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές».