Latest News

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ομηρία υποψηφίων από τον διαχειριστικό έλεγχο


Στη σκιά του υπό εξέλιξη διαχειριστικού ελέγχου και με ομήρους αιρετούς που θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στο Δήμο Πειραιά φαίνεται ότι θα διεξαχθεί η προεκλογική αναμέτρηση ...
του Μαΐου. 
O διαχειριστικός έλεγχος ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με δύο χρόνια καθυστέρηση (ΕΔΩ),καθώς ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έβρισκε διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες για να τον καθυστερήσει (ασυννενοησία με την κυβέρνηση, έλλειψη οικονομικών πόρων κ.τ.λ.)
Όταν πλέον εξαγγέλθηκε η διενέργειά του,(ΕΔΩ) ο Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι σε τρείς μήνες θα ολοκληρωθεί και το πόρισμα του ελέγχου θα δοθεί στη δημοσιότητα. (ΕΔΩ)
Από τότε έχουν περάσει δέκα μήνες με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο να προαναγγέλει κατά καιρούς την...ολοκλήρωση του διαχειριστικού ελέγχου. 
Πρόσφατα μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή, ανακοίνωσε εκ νέου ότι ο διαχειριστικός έλεγχος θα διαρκέσει δύο μήνες ακόμη, αλλά μόνο για τον Δήμο Πειραιά, καθώς συνέχεια θα έχει η πρώην Νομαρχία Πειραιά. 
Γεγονός που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα του ελέγχου θα αργήσουν πάρα πολύ να ανακοινωθούν, εκτός αν δημοσιοποιηθεί ξεχωριστά το πόρισμα για τον Δήμο Πειραιά. 

Πως μπορούν, λοιπόν να κάνουν λόγο για "απόλυτη διαφάνεια" όταν αιρετοί που θα είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές θα βρίσκονται όμηροι απ' έναν έλεγχο που δεν θα γνωρίζει κανείς τα αποτελέσματά του; 

Είναι δυνατόν να διεξαχθούν οι Δημοτικές Εκλογές και οι πολίτες να μην γνωρίζουν ποιος είναι "καθαρός" και ποιος όχι, απ' όσους άσκησαν διοίκηση την τελευταία δεκαετία στο Δήμο Πειραιά;