Latest News

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ποιος είναι ο Κυριάκος Γριβέας, η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα που πήραν δάνεια 17 εκατ.ευρώ

Το μεγάλο κόλπο με τα δύο δάνεια των 17 εκατ. ευρώ

Ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα ήταν μέτοχοι της εταιρείας «C&C International Α.Ε.», μητρική εταιρεία ομίλου επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνταν
 στη διοργάνωση...
συνεδρίων και παροχή υπηρεσιών, στρατηγικής και δημοσίων σχέσεων.

Τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009 η εταιρεία έλαβε δύο ομολογιακά δάνεια 7.000.000 ευρώ και 10.000.000 ευρώ από το Τ.Τ. χωρίς τις αναγκαίες διασφαλίσεις. Το πόρισμα αναφέρει:
Σύμφωνα με τα ευρήματα των αρμόδιων Επιθεωρητών Ελεγκτών της ΤτΕ, τα δύο παραπάνω Ομολογιακά Δάνεια, που υπεγράφησαν τελικά μεταξύ του Τ.Τ. και της εταιρείας C&C International S.A. την 23-3-2009 και την 12-8-2009 αντίστοιχα, χορηγήθηκαν υπό όρους που καταφανώς δεν πληρούσαν τους συνήθεις όρους τραπεζικού δανεισμού, καθόσον περιελάμβαναν την εξαρχής εκταμίευση του συνόλου των μακροπρόθεσμων δανείων, δινόταν πολυετής περίοδος χάριτος ως προς το κεφάλαιο έναντι ανεπαρκών εξασφαλίσεων, παρά το γεγονός ότι χορηγούνταν σε μια νεοσύστατη εταιρεία παροχής υπηρεσιών. Συνεπώς εξαρχής, ήτοι κατά τη συνομολόγηση των υπό έρευνα δανειακών συμβάσεων, δεν διασφαλίζονταν τα συμφέροντα και η περιουσία της δανείστριας Τράπεζας.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΡΙΒΕΑΣ -ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΤΣΙΚΑ
Ο 50χρονος Κυριάκος Γριβέας ήταν φαρμακοποιός.
Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δράση με τη σύσταση μιας εταιρείας για επιστημονικές εκδόσεις. Η Αναστασία Βάτσικα είχε την εταιρεία C&C, η οποία διοργάνωνε συνέδρια. Μετά τον γάμο τους η εταιρεία των συνεδρίων αναπτύχθηκε, ενώ αργότερα σύστησαν τις επιστημονικές εκδόσεις «Mondus Vivendi», την εταιρεία επικοινωνίας CIP, είχαν αναλάβει την Diners Club από τη Citibank (επί Χρ. Βασιλειάδη), δημιούργησαν την ID Events που είχε αποκλειστική δραστηριότητα την προώθηση τσιγάρων και είχαν πάρει επίσης και την εκμετάλλευση των γνωστών σε όλους ξενοδοχείων «Country Club».
Ο Γριβέας και η Βάτσικα γιγάντωσαν τις εταιρείες τους, κυρίως στο σκέλος των συνεδρίων και των επικοινωνιακών προγραμμάτων που αναλάμβαναν για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Στην αρχή οι εταιρείες Glaxo και Yanssen Cilag εισέφεραν στις εταιρείες του Γριβέα πάνω από το 70% του συνολικού τζίρου, αφού διοργάνωναν συνέδρια με χορηγούς τις εν λόγω φαρμακευτικές εταιρείες, τα γραφεία Τύπου τους, αλλά και «ταξίδια κινήτρων».
Ο Γριβέας στα νιάτα του ήταν ΟΝΝΕΔίτης ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να αναπτύξει στενή σχέση με την οικογένεια Παπανδρέου και κυρίως το Νίκο και Αντρίκο.
Τον Αύγουστο του 2009 (προεκλογική περίοδος) ο κ. Γριβέας ζήτησε από τον κ. Φιλιππίδη 17 εκατ. ευρώ ως δάνειο (μαζί με τη σύζυγο του Αναστασία Βάτσικα).
Το δάνειο εγκρίθηκε και εκταμιεύθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Τα 10 εκατ. ευρώ, εκταμιεύθηκαν τον Αύγουστο και η δεύτερη δόση, των 7 εκατ. ευρώ, λίγες ημέρες αργότερα. Οι εμπράγματες εξασφαλίσεις που δόθηκαν ήταν ακίνητα του ζεύγους αξίας περίπου 3εκ ευρώ.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το μεγαλύτερο ποσό του δανείου το εξήγαγαν,στην Αγγλία και εκεί εξαγόρασαν άλλες δύο επιχειρήσεις.
Ο κ. Γριβέας μέχρι πρόσφτα ζούσε με την σύζυγο του στο Λονδίνο, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον έχουν μετακομίσει στην Ελβετία.