Latest News

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Βρέθηκαν 2,5 τόνοι ακατάλληλα καταψυγμένα τρόφιμα στον Πειραιά

Περίπου 2,5 τόνους καταψυγμένων τροφίμων κατάσχεσαν οι ελεγκτές της Π.Ε.Πειραιά στη διάρκεια ελέγχων των...
τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, στις 21-1-2014 στους ψυκτικούς θαλάμους αποθήκης κατεψυγμένων προϊόντων στον Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν 104 χαρτοκιβώτια με σκουμπρί κατεψυγμένο προέλευσης Μεγάλης Βρετανίας το οποίο διακινήθηκε μέσω Βουλγαρίας, συνολικού βάρους 2.600 κιλών. 

Το συγκεκριμένο προϊόν δεσμεύτηκε λόγω παντελούς έλλειψης υποχρεωτικών σημάνσεων επί της συσκευασίας και επομένως αδυναμίας ταυτοποίησής του .

Επίσης στις 15-1-2014, οι ελεγκτές  κτηνίατροι σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δραπετσώνας, κατέσχεσαν διάφορα νωπά αλιεύματα  (θράψαλα, σαφρίδια, τσιπούρες κλπ), συνολικού βάρους 20 κιλών, από πλανόδιο έμπορο, ο οποίος δε διέθετε την απαραίτητη άδεια και τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα.

 Κατά τον επιτόπιο έλεγχο, τα παραπάνω αλιεύματα βρέθηκαν σε καλή υγειονομική κατάσταση, κρίθηκαν κατάλληλα για άμεση κατανάλωση με αυστηρό χρονικό περιορισμό δύο ημερών και διατέθηκαν στο Φιλόπτωχο Ταμείο Αγίου Φανουρίου της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά στη Δραπετσώνα, προκειμένου να χορηγηθούν σε άπορες οικογένειες της περιοχής.

Τέλος στις 17-1-2014, οι ελεγκτές κτηνίατροι σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν σε οβελιστήριο στον Πειραιά, εντόπισαν και κατέσχεσαν γύρο χοιρινό κατεψυγμένο συνολικού βάρους 20 κιλών και αφού το προϊόν χαρακτηρίστηκε μη ασφαλές ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, αποσύρθηκε από την αγορά και καταστράφηκε. Η σχετική κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.