Latest News

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Το success story Σαμαρά για τους εμπόρους

Την ώρα που το ελληνικό εμπόριο έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1997, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προβλέπει ότι θα υπάρξει ανάκαμψη από τον...

επόμενο μήνα!
Ωστόσο το μύθο με το success story Σαμαρά ανατρέπει η ετήσια έκθεση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), που αποκαλύπτει με αριθμούς το μέγεθος της καταστροφής  που έχει συντελεστεί σε έναν από τους μεγαλύτερους «εργοδότες» της οικονομίας, καθώς συγκεντρώνει το 18,1% της συνολικής απασχόλησης της οικονομίας.

Χάθηκαν 176.400 θέσεις εργασίας και έβαλαν λουκέτο 130.000 επιχειρήσεις, ενώ αυξήθηκαν 
 κατά 76,4% οι απλήρωτες υπερωρίεςκατά περίπου 16.000 των ατόμων που απασχολούνται μερικώς, είναι ο δραματικός απολογισμός του εμπορίου στα πέντε χρόνια της οικονομικής ύφεσης.
Το ελληνικό εμπόριο γύρισε στα επίπεδα του 1997, σύμφωνα με τα όσα σχολίασαν στη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για το ελληνικό εμπόριο, οι καθηγητές και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι «το 2013 θα είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά» και πως «το 2014 θα υπάρξει ανάκαμψη στο εμπόριο». 
Την ώρα που η μια επιχείρηση μετά την άλλη βάζει λουκέτο και απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι, ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει ένα ακόμα…success story, αυτή τη φορά με τους εμπόρους! 
@Μήπως είναι εκτός πραγματικότητας ;