Latest News

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

"Μπλόκο" στην πώληση του λιμανιού στον Πόρο

Τις διαδικασίες που διενεργούνται από το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού στον Πόρο, στηλιτεύει εξώδικο των φορέων του...
Πόρου προς τους αρμόδιους Υπουργούς και προϊστάμενους Διευθύνσεων, το οποίο επιδόθηκε εν όψει της χθεσινής συζήτησης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. 
Σύμφωνα με την μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Πόρου "Αλλαγη Πορείας" με το εξώδικο, το οποίο υπογράφεται από τις παρατάξεις της μειοψηφίας του Δήμου, το Σωματείο Λεμβούχων, την Ένωση Αυτοκινητιστών Ταξί Πόρου – Γαλατά, το Σύλλογο Πολιτών & Καταναλωτών, το Σύλλογο «Πρωτοβουλία - Πόρος» και κοινοποιείται στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Ράικου, επισημαίνονται οι παράνομες διαδικασίες που διενεργούνται από το ΤΑΙΠΕΔ για την τροποποίηση της χωροθέτησης του λιμανιού του Πόρου και την περιβαλλοντική αδειοδότηση λιμενικών έργων σε αυτό και ζητείται από τους αποδέκτες να μην προβούν στην υπογραφή οποιασδήποτε σχετικής εγκριτικής απόφασης. 
Επισημαίνεται ότι η δημοτική αρχή Πόρου, παρά τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, αποφάσισε να μην υπογράψει το εξώδικο, αφού προηγουμένως προκάλεσε καθυστέρηση δύο μηνών στην επίδοσή του. 
Αλλά και η Περιφέρεια Αττικής, παρά την παλαιότερη απόφαση του ΠΣ κατά της ιδιωτικοποίησης, έφερε με τεράστια καθυστέρηση δυόμιση μηνών το θέμα της γνωμοδότησης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των επίμαχων λιμενικών έργων στο ΠΣ, το οποίο τελικά, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Κατσικάρη και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σπ. Σπυρίδωνα, έλαβε απόφαση αναβολής του θέματος. 
Στο μεταξύ, με τη βοήθεια του χρόνου που δωρίζουν στο ΤΑΙΠΕΔ ο Δήμος και η Περιφέρεια, οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού μας προχωρούν.