Latest News

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Κάλαντα στις ουρές των ΔΟΥ και στα γκισέ των τραπεζών

Κάλαντα στις ουρές των ΔΟΥ και στα γκισέ των τραπεζώνΘέση μάχης στις ουρές των ΔΟΥ και των τραπεζών έχουν πάρει οι πολίτες για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, την απόκτηση κλειδάριθμου, την κατάθεση πινακίδων και την...
πληρωμή φόρων. 

Το ΥΠΟΙΚ καλεί τους δικαιούχους να καταβάλουν έως σήμερα, Τρίτη, τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014, καθώς, όπως δήλωσε στέλεχος του υπουργείου, δεν είναι στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου να δοθεί παράταση. 

Σε δηλώσεις του άλλωστε στον ANT1 ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης υποστήριξε πως δεν υπάρχει λόγος να δοθεί παράταση, καθώς λιγότεροι από 500.000 υπόχρεοι δεν είχαν πληρώσει έως το πρωί τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

    Οι νέες βεβαιώσεις με τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν την 1η Ιανουαρίου στο Taxisnet και οι υπερήμεροι θα πρέπει να τις εκτυπώνουν και να πηγαίνουν στις τράπεζες για να πληρώσουν.

    Από τις αρχές Νοεμβρίου πάνω από 90.000 οχήματα τέθηκαν σε ακινησία με τους ιδιοκτήτες να καταθέτουν τις πινακίδες, ώστε να μην πληρώσουν τέλη.

    Η προθεσμία για την κατάθεση πινακίδων εκπνέει επίσης στις 31 Δεκεμβρίου.

    Τι ισχύει για τον κλειδάριθμο

    Η μη έγκαιρη προμήθεια κλειδάριθμου δεν οδηγεί σε επιβολή προστίμου, τόνισε ο κ. Θεοχάρης, σημειώνοντας πως οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μετά την αλλαγή του έτους.

    Για όσους δεν προμηθευτούν κλειδάριθμο από τις ΔΟΥ μέχρι τις 12 το μεσημέρι και το πράξουν από την επόμενη εβδομάδα ισχύουν τα εξής:

    • Θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για κλειδάριθμο μέσα από το Τaxisnet
    • Θα πρέπει να προσδιορίζουν όνομα χρήστη (username) και προσωπικό κωδικό.
    • Θα πρέπει αυτοπροσώπως η με εξουσιοδότηση (ειδικού πληρεξούσιου) να παραλάβουν τον κλειδάριθμο όπου θα τον χρησιμοποιήσουν για να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους σε οποιαδήποτε εφορία στο τμήμα του μητρώο.
    • Για να το κάνουν θα πρέπει να θυμούνται το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό. Η ενεργοποίηση λογαριασμού γίνεται σε ειδική φόρμα και στο πλαίσιο της διαδικασίας το σύστημα θα ζητήσει από τους φορολογουμένους να αλλάξουν κωδικό εισόδου.