Latest News

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Αυτές είναι οι τρεις γυναίκες που έδιναν χυμούς με υπνωτικά και λήστευαν ηλικιωμένους (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των τριών γυναικών, οι οποίες προσέφεραν σε ηλικιωμένους χυμούς, όπου περιείχαν υπνωτικό προκειμένου να τους ληστέψουν.
Οι τρεις γυναίκες...
Ρομά, ηλικίας 39, 34 και 41 ετών είχαν απλώσει τα «πλοκάμια» τους στο Βόλο και βρίσκονται πίσω από τέσσερις ληστείες. Σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν αντίστοιχα εντάλματα σύλληψης από τον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τις:
1) ΤΣΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ Νεκταρία του Σπυρίδωνος και της Βαρβάρας, γεν. την 22-03-1972 στην Αγία Βαρβάρα Αττικής,
2) ΤΣΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία του Κωνσταντίνου και της Αντιγόνης, γεν. 10-09-1979 στον Κορυδαλλό Αττικής,
3) ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ Ολυμπία του Ευαγγέλου και της Μαρίας, γεν. 09-04-1974 στην Πάτρα Αχαΐας.
Πώς έστησαν την κομπίνα
Ηταν 3 Δεκεμβρίου όταν η 41χρονη και η 39χρονη, προφασιζόμενες την προώθηση προϊόντος (χυμού), εισήλθαν στην οικία ζευγαριού, ηλικίας 84 και 82 ετών, όπου τους έπεισαν να το δοκιμάσουν, με την προτροπή ότι αν έβρισκαν τη γεύση του χυμού θα κέρδιζαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.
Το προϊόν περιείχε αναισθητική ουσία, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να χάσουν τις αισθήσεις τους και να αποκοιμηθούν. Στη συνέχεια, εισήλθε στο σπίτι τους και η άλλη δράστιδα και εκμεταλλευόμενες την ανικανότητά των ηλικιωμένων να αντιδράσουν αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς και δύο χρυσές βέρες και δύο χρυσές αλυσίδες με σταυρούς που φορούσαν.
Οπως αναφέρει η Αστυνομία, στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της 03-12-2013 στο Βόλο, η 34χρονη γυναίκα ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, έπεισε 81χρονη να δοκιμάσει χυμό, με την προτροπή να διακρίνει τη γεύση του. Ετσι, από την ηλικιωμένη κατάφεραν να αρπάξουν ένα μικρό χρηματικό ποσό και στη συνέχεια να τραπούν στη φυγή.
Στόχος των γυναικών έγινε στις 30 Οκτωβρίου στο Βόλο και μία 76χρονη, από την οποία, κατάφεραν να αρπάξουν 100 ευρώ, ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, δύο χρυσούς σταυρούς, τρία χρυσά δαχτυλίδια και μία χρυσή αλυσίδα.
Σημειώνεται ότι οι τρεις γυναίκες έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε τυχόν παρόμοιες περιπτώσεις ληστειών με τη χρήση υπνωτικών φαρμάκων και σε άλλες περιοχές της χώρας (Ήπειρο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μακεδονία κ.α.).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από το Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, σε παθόντες των παραπάνω ληστειών ανιχνεύτηκε ναρκωτική φαρμακευτική ουσία.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση και την αστυνομική έρευνα διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην ενδελεχή διερεύνηση της εγκληματικής δράσης τους, την προστασία των θυμάτων τους και του κοινωνικού συνόλου, την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό της ερευνώμενης κακουργηματικής πράξης και την υποβοήθηση των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα αυτά, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 24210 – 76955 και 24210 - 76957 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας