Latest News

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Θρίλερ με την περίεργη βύθιση του πλοίου που ήταν φορτωμένο πυρομαχικά μέσα στο λιμάνι της Ρόδου (BINTEO)

Προσάραξε το πλοίο Nour M στο λιμάνι της Ρόδου
Πολλά ερωτήματα προκαλεί η είδηση της βύθισης του υπό σημαία Σιέρα Λεόνε πλοίου «Nour M» που ήταν δεμένο στο λιμάνι της Ρόδου. Η μέχρι στιγμής εκδοχή ήταν...
ότι το πλοίο βυθίστηκε όταν «έβαλε νερά» και προσάραξε δίπλα στον προβλήτα,, αφού έσπασαν οι κάβοι από τους θυελλώδεις ανέμους που επικρατούν σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Το επίμαχο πλοίο ήταν αυτό που στις αρχές Νοεμβρίου εντοπίστηκε από άνδρες του Λιμενικού να πλέει ανοιχτά της Σύμης μεταφέροντας σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις 20.000 καλάσνικοφ.

Τότε, μάλιστα, η πληροφορία αυτή είχε προκαλέσει τη μετάβαση του υπουργού Ναυτιλίας στη Ρόδο προκειμένου να επιβλέψει από κοντά τις έρευνες των Λιμενικών.

Όμως, μετά τους πρώτους ελέγχους είχαν εντοπιστεί μόνο κιβώτια με πυρομαχικά με τον τελικό απολογισμό να κάνει λόγο μόνο για 55 κιβώτια με σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, η ουκρανική "UKRINMASH Co" με έδρα το Κίεβο, η οποία φέρεται να είναι κρατικών συμφερόντων, είχε υποστήριξε ότι όλα είναι νόμιμα, λέγοντας ότι το φορτίο προοριζόταν για την Τρίπολη της Λιβύης.