Latest News

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο διαφορετικός Γιώργος Σιγάλας

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Σιγάλας ξεχωρίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. 
Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού και νυν πρόεδρος του ΟΠΑΝ διακρίνεται για το... 
ύψος του (είναι δύο μέτρα παλικάρι)!

 Όμως δεν είναι το μόνο που τον κάνει να μην περνάει απαρατήρητος από την αίθουσα του 7ου ορόφου. 
 Κατ' αρχήν, είναι από τους λίγους νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της πλειοψηφίας του Βασίλη Μιχαλολιάκου που παίρνει το λόγο και λέει την άποψή του. Αυτό μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι ως πρόεδρος του ΟΠΑΝ καλείται να δώσει απαντήσεις, ιδίως για το Δημοτικό Θέατρο. 

Αν και δεν είναι συχνά διαβασμένος, οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε πως προσπαθεί πάντα να ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους, ενώ ανταποκρίνεται στα αιτήματα να δώσει στοιχεία και διευκρινίσεις για όσα θέματα υπάρχουν απορίες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάτι που αποτελεί και υποχρέωση του λόγω της θέσης του στον ΟΠΑΝ, αλλά δεν θεωρείται αυτονόητο απ' άλλους παλιότερους αιρετούς που προσπαθούν να κρύψουν διάφορα θέματα κάτω από το χαλί. 


 Ωστόσο στην τελευταία συνεδρίαση που προσήλθε με καθυστέρηση, εμφανίστηκε λιγάκι φορτωμένος, προφανώς λόγω λανθασμένης πληροφόρησης από συνεργάτες του. Η παρουσία του, μάλιστα, παρεξηγήθηκε -και ίσως όχι άδικα- από αρκετούς.

Για παράδειγμα δεν μπορεί να ζητάει δημοτική σύμβουλος, (της οποία δεν μπορώ να γράψω το όνομα της μην θεωρηθεί επίθεση!), αν μπορεί να της δοθεί η σύμβαση για την ασφάλεια του Δημοτικού Θεάτρου και να της δίνεται η απάντηση: "Πέρασε από τον ΟΠΑΝ να την πάρεις"!

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που ο Γιάννης Μίχας αν και δεν είχε κανένα λόγο να παρέμβει προσωπικά, αναγκάστηκε να πει να κατέβει από το άλογο και ζήτησε από το Δήμαρχο να μαζέψει τον συνεργάτη του, προφανώς ενοχλημένος από την συμπεριφορά, που φάνηκε να είναι αλαζονική. 


Μπορεί να μην χρειάζεται "να σε τιμωρήσει ο Δήμαρχος", αλλά είναι κρίμα να χαλάει η εικόνα ενός συμβούλου που είναι και Ολυμπιονίκης, ιδίως για τέτοια μικροπράγματα. 

@ Αυτά τα γράφουμε καλοπροαίρετα, 

ανεξαρτήτως την κριτική σε πρακτικές από αιρετούς και μη στον ΟΠΑΝ και το Δήμο Πειραιά. 
Κι αυτό όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί εκτιμούμε τον Γιώργο Σιγάλα, ο οποίος θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι διαφορετικός από τους "Μαυρογιαλούρους" που συνεχίζουν να κυκλοφορούν ακόμα κάτω στο λιμάνι...