Latest News

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

“Στο σκαμνί” ο Τάσος Μαντέλης για τη Siemens

“Στο σκαμνί” ο Τάσος Μαντέλης για το δώρο από τη Siemens
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κάθεται σήμερα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης μαζί με ακόμη...
τέσσερα πρόσωπα. 





Ο  πρώην υπουργός κατηγορείται για τα ποσά που έλαβε από τη Siemens το 2000 και το 1998.
Η δίκη είχε ξεκινήσει πριν από περίπου δυο εβδομάδες άλλα διεκόπη λόγω αποχής των δικηγόρων για το αιματηρό περιστατικό με το μαχαίρωμα δικαστικής υπαλλήλου, έξω από γραφείο ανακρίτριας στην Ευελπίδων.

Στο εδώλιο μαζί με τον κ. Μαντέλη κάθονται ο Γεώργιος Τσουγκράνης επιχειρηματίας και κουμπάρος του Τάσου Μαντέλη, η Αντωνία Μάρκου εφοριακή υπάλληλος, ο Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens και ο Αριστείδης Μαντάς συνεργάτης του βασικού κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έλαβε από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας συνολικό ποσό 450.000 γερμανικών μάρκων. Τα χρήματα είχαν εμβαστεί σε δύο δόσεις σε λογαριασμό στην Γενεύη, τον οποίο είχε ανοίξει -όπως ο ίδιος παραδέχεται- χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS, ο συγκατηγορούμενος του κ. Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης. Μέρος των χρημάτων διακινήθηκε μέσω λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα της κ. Μάρκου, η οποία ωστόσο υποστηρίζει ότι τον εν λόγω λογαριασμό ουσιαστικά χρησιμοποιούσε ο συγκατηγορούμενός της Ηλίας Γεωργίου.