Latest News

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Αυτός είναι ο "πιστολέρο" που καταζητείται στο Παρίσι - Καρε καρε η επίθεση στα γραφεία της Liberation (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Καταζητείται ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Παρίσι, ενώ οι φωτογραφίες του δόθηκαν...

στη δημοσιότητα. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί έξω από τα γραφεία όλων των κεντρικών ειδησεογραφικών μέσων στο Παρίσι ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της ένοπλης επίθεσης εντός των γραφείων της Liberation και έξω από τα κεντρικά γραφεία της Societe Generale, τρεις ημέρες μετά την εισβολή και τις απειλές κατά δημοσιογράφων στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV. 
Με βάση το υλικό από κάμερες ασφαλείας και το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του δικτύου BFMTV, οι Αρχές εκτιμούν ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο που δρα μεμονωμένα. Ωστόσο, η ταυτότητα και τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Φωτογραφίες του ενόπλου δόθηκαν στη δημοσιότητα με την αστυνομία να καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν στην αναγνώρισή του.

Φωτογράφος ηλικίας 27 ετών τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα κατά την επίθεση στα γραφεία της γαλλικής αριστερής εφημερίδας Liberation στις 11.15 (ώρα Ελλάδος) το πρωί της Δευτέρας. Ήταν η πρώτη ημέρα εργασίας του freelance βοηθού φωτογράφου για την εφημερίδα.

Ο 27χρονος, τα στοιχεία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκαν, χτυπήθηκε από πίσω από κοντινή απόσταση και διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου 90 λεπτά αργότερα ένοπλος άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Societe Generale στη δυτική επιχειρηματική συνοικία Λα Ντεφάνς. Προκλήθηκε πανικός, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες.