Latest News

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

K. Αρβανιτόπουλος: "Θα συλλαμβάνεται όποιος παρεμποδίσει την είσοδο στα πανεπιστήμια"!


Με συλλήψεις προειδοποιεί τους διοικητικούς υπαλλήλους που συνεχίζουν έως και σήμερα την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. 

Μιλώντας σε

 συνέντευξη στο Real fm ο υπουργός Παιδείας δήλωσε:
«Τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν. Οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μια απεργία που έχει κριθεί παράνομη και δεν έχουν το δικαίωμα να καταπατούν τα δικαιώματα μιας μεγάλης μερίδας φοιτητών και των οικογενειών τους».

Και συνέχισε : «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι υπάρχουν τρόποι να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους αλλά όχι καταπατώντας των άλλων. Θα εφαρμοστεί ο νόμος. Όποιος παρεμποδίσει την είσοδο στα Πανεπιστήμια, θα συλλαμβάνεται».
Για το ενδεχόμενο της απώλειας εξαμήνου ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι το εξάμηνο «θα σωθεί» λέγοντας ότι «ουσιαστικά έχουν χαθεί 3-4 εβδομάδες οι οποίες θα αναπληρωθούν».
Πρόσθεσε  ότι «σήμερα βγαίνουν οι πίνακες των υπό διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠ και η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί».
Τέλος για το ενδεχόμενο επίταξης των διοικητικών υπαλλήλων ακολουθώντας το μοντέλο που εφαρμόστηκε για τους εκπαιδευτικούς, ο Κ. Αρβανιτόπουλος διευκρίνισε ότι «ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε επίταξη ή επιστράτευση. Καθηγητές και μαθητές εξέφρασαν τη θέληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια από την Τρίτη»