Latest News

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΚΕΠΑ: Δύο χρόνια απλήρωτοι οι εργαζόμενοι - Συνεχίζει να τους κοροϊδεύει ο Δήμαρχος



Είναι γνωστό ότι η Δημοτική Επιχείρηση Κερατσινίου-Δραπετσώνας βρίσκεται υπό διάλυση. 
Οι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΠΑ έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος εδώ και δύο χρόνια (!) ενώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά...
 παρουσιάζει αρνητικό ισολογισμό. 

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο επικεφαλής της «Αναγέννησης» Ζαχαρίας Ζούπης περιγράφει με δήλωσή του τα όσα συνέβησαν.



Λέει λοιπόν ο Ζαχαρίας Ζούπης:



«Το Δημοτικό Συμβούλιο απέτυχε να δώσει λύση στο πρόβλημα της ΔΗΚΕΠΑ. Αν και με συντριπτική πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η πρόταση για λύση της Επιχείρησης, με πέρασμα αρμοδιοτήτων, εργαζομένων και χρέους στον Δήμο, πρόταση που πρώτη φορά κατάθεσα εκ μέρους της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» πέρυσι(!),δεν συμπληρώθηκε οριακά ο απαραίτητος αριθμός ψήφων που απαιτείται για μια τέτοια απόφαση. 


Πιο συγκεκριμένα, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 19, ενώ μόλις 4 ψήφισαν την πρόταση – υπεκφυγή του Δημάρχου Λουκά Τζανή(!), 3 την πρόταση –ευχολόγιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, 1 ψήφισε παρών και 1 λευκό. 


Δυστυχώς για άλλη μια φορά μοιραία ήταν η στάση των συναδέλφων της Παράταξης Πατίδη που με την διασπαστική τους στάση συνέβαλαν να μην συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 21 ψήφων, αν και συνάδελφοι της παράταξης Τζανή έδειξαν πολιτική γενναιότητα και γύρισαν την πλάτη στις πελαγοδρομίες του Δημάρχου. Κι όμως, όλοι γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση, μη έχοντας αποπληρωθεί τα δεδουλευμένα 2 χρόνων! Κι όμως, όλοι γνώριζαν ότι η ΔΗΚΕΠΑ οδεύει σε κλείσιμο αφού παρουσιάζει για τρίτη χρονιά αρνητικό Ισολογισμό.


Κι όμως, όλοι γνώριζαν ότι στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών προετοιμάζεται το κλείσιμο των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Συνέβαλαν επομένως με την ψήφο τους η μη στην συνέχιση της αρρωστημένης κατάστασης, στην απόλυση όλων των εργαζομένων, στην μη αποπληρωμή τους, αλλά και στην συνέχιση μιας απαράδεκτης εκκρεμότητας που συνοδεύει τους Προέδρους της Επιχείρησης που θα τους βαρύνει για πάντα το χρέος της Επιχείρησης αν αυτή διαλυθεί βίαια χωρίς να το έχει επωμιστεί ο Δήμος".