Latest News

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Αυτοί απαξιώνουν το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Όσοι έτυχε να παρακολουθήσουν μέσω web tv την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, τότε μάλλον θα διασκέδασαν με το απίστευτο... 
θέατρο του παραλόγου που παίχτηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα του 7ου ορόφου της πλατείας Κοραή.

Ωστόσο δεν μπορεί να μην αναρωτήθηκαν με θλίψη πως είναι δυνατόν να έχει πέσει τόσο χαμηλά το επίπεδο όσων αιρετών υποτίθεται πως εκπροσωπούν τους δημότες της πόλης. 

Σε μια συνεδρίαση- ρουτίνας χωρίς κάποιο ιδιαίτερα δύσκολο θέμα που ίσως θα μπορούσε να δικαιολογήσει ορισμένες ακραίες συμπεριφορές, κατάφεραν ν' αποδείξουν πως είναι κατώτεροι των περιστάσεων και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, υποβαθμίζοντας το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Με την ανοχή του προεδρείου, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας - που δεν έχουν μιλήσει σχεδόν ποτέ σ' άλλες συνεδριάσεις- με μπροστάρη τον δήμαρχο που φάνηκε να έχει χάσει τη ψυχραιμία του, πυροδοτούσαν στιγμές έντασης άνευ σοβαρού λόγου, κάνοντας φραστικές επιθέσεις σε εκπρόσωπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 
Στο στόχαστρο βρέθηκαν κυρίως ο δημοτικός σύμβουλος από το "Λιμάνι της Αγωνίας" Γιάννης Καρδαράς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιωσήφ Βουράκης.  
Στις ολιγόλεπτες παρεμβάσεις τους προσπάθησαν να θέσουν ορισμένα ερωτήματα στο δήμαρχο και δέχτηκαν αλλεπάλληλες προσωπικές επιθέσεις τόσο από τον ίδιο, όσο και από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.  
Οι τελευταίοι δήθεν ενοχλημένοι μιλούσαν απαξιωτικά με απίστευτους χαρακτηρισμούς στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, χωρίς καν να έχουν πάρει το λόγο από το προεδρείο, το οποίο παρακολουθούσε αμήχανα όσα συνέβαιναν στην αίθουσα!
Αυτές οι απαράδεκτες συμπεριφορές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τυχόν πολιτικές διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις που είναι φυσικό να υπάρχουν χωρίς αυτό δεν είναι κακό στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεν είναι τυχαίο που ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους παρακολουθούσαν από το διαδίκτυο τη συνεδρίαση- επιπέδου πεζοδρομίου, επικαλούμενος έναν δικό του λόγο...
@Δεκτή η συγγνώμη, αλλά εδώ μιλάμε για κατάντια...