Latest News

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα με μουσική υπόκρουση του Νότη Σφακιανάκη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με τους ήχους του γνωστού τραγουδιού "Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου" να ακούγεται στα μεγάφωνα από τη φωνή του Νότη Σφακιανάκη συγκεντρώθηκαν απόψε το βράδυ τα μέλη της Χρυσής Αυγής...
 στο Σύνταγμα.
 Σε απόσταση αναπνοής έκαναν αντισυγκέντρωση και πορεία αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες με αποτέλεσμα το κέντρο της Αθήνας να είναι υπό αστυνομικό κλοιό.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος περί τα 2.500 μέλη της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, η συγκέντρωση που ήταν προγραμματισμένη για τις 19:00 είχε ως αίτημα την άμεση αποφυλάκιση των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού.
Ανάμεσά τους και αρκετοί βουλευτές του κόμματος όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης, η Ελένη Ζαρούλια και ο Νίκος Μίχος. Μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης και η Ελένη Ζαρούλια εκφώνησαν και ομιλίες. Έκαναν λόγο για "παράνομες πολιτικές διώξεις" και για "πολιτική σκευωρία που παραγγέλθηκε από ξένα κέντρα εξουσίας με στόχο την φίμωση της μοναδικής φωνής Αντίστασης και Αλήθειας, την φωνή της Χρυσής Αυγής".
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε περίπου στις 21:00. Οι αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας ήταν ισχυρότατες με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό οι αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες να συναντηθούν με τους χρυσαυγίτες κι έτσι δε σημειώθηκαν επεισόδια.
@ Πως η "Μπαλάντα του κυρ Μέντιου" που πρωτοτραγούδησε ο Νίκος Ξυλούρης, έγινε ύμνος της Χρυσής Αυγής;