Latest News

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το "Κανάλι 1" κρύβει τις αποφάσεις από τη Διαύγεια!

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που γράφαμε για την απουσία των αποφάσεων της ΔΗΡΑΠ από τη «Διαύγεια», τονίζοντας πως το δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά...
οφείλει εκ του Νόμου να δημοσιεύει τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως πράττει ο ΟΠΑΝ και η ΚΟΔΕΠ (ΕΔΩ).

Το θέμα έφερε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς-Όλοι Μαζί» Αντώνης Καλογερόγιαννης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Βασική πηγή ενημέρωσης για όλους αποτελεί η "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" και η ανάρτηση όλων των αποφάσεων του Δήμου Πειραιά αλλά και των δημοτικών επιχειρήσεων. Παρόλο το υποχρεωτικό του νόμου, διαπιστώσαμε ότι δεν έχει αναρτηθεί καμιά απόφαση της ΔΗΡΑΠ! Πώς γίνεται να έχουν αναρτηθεί 587 αποφάσεις του Ο.Π.Α.Ν και 211 της ΚΟ.Δ.Ε.Π και ΚΑΜΙΑ του Δημοτικού Ραδιοφώνου; Μήπως η λέξη "διαφάνεια" είναι άγνωστη για την Δημοτική αρχή»;


Η απάντηση ήρθε δια στόματος του προέδρου της ΔΗΡΑΠ Κυριάκου Μανωλάκου, η οποία προκάλεσε αίσθηση και πολλά ερωτηματικά. 
Αφού ζήτησε από τον Αντώνη Καλογερόγιαννη για «τέτοιους είδους θέματα να τον παίρνει τηλέφωνο και να τα λένε στο γραφείο του»(!), υποστήριξε δημοσίως ότι δεν δημοσιεύει τις αποφάσεις, γιατί ορισμένες είναι «κόλαφος για τους εργαζόμενους» και έτσι προσπαθεί να τους προστατεύσει!

Με λίγα λόγια ο πρόεδρος της δημοτικής ραδιοφωνίας  επιβεβαιώνει πανηγυρικά την αποκάλυψη του "Reportaz Net" και δεν διστάζει να παραδεχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ηθελημένα δεν αναρτά τις αποφάσεις στη «Διαύγεια».
@ Αυτά δεν υπάρχουν ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες και κατά τ' άλλα η διοργάνωση ημερίδων για τη διαφάνεια σας μάρανε...