Latest News

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Τώρα περιμένουν ο Μελισσανίδης να σώσει τον "Ελεύθερο Τύπο";

Το καθεστώς γαλέρας που επιχειρείται να επιβληθεί στον "Ελεύθερο Τύπο" την πάλαι ποτέ "ναυαρχίδα" της δεξιάς παράταξης και του Μαξίμου, όπως όλα δείχνουν, έχει αιτία. Η μη πληρωμή των μισθών επί τρεις μήνες συν το επίδομα άδειας και οι νέες πιέσεις για ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών κατά 15%, δεν είναι...

η μόνη πλευρά στο δράμα που βιώνουν οι εργαζόμενοι του "Ελεύθερου Τύπου" αυτό το διάστημα.
Ανεπίσημα ο ένας εκ των δυο εκδοτών, ο Δημήτρης Μπενέκος δηλώνει πως αδυνατεί να πληρώσει.

Ο έτερος εκδότης, ο Αλέξης Σκαναβής φημολογείται ότι θέλει να εγκαταλείψει τη "ναυαρχίδα" που πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Όλα τα παραπάνω έβγαλε στην επιφάνεια ένας πολύ έντονος καβγάς μεταξύ των δυο εκδοτών στο κτήριο της εφημερίδας. Οι περισσότεροι εντός του Ε.Τ γνωρίζουν ότι ήδη το Μαξίμου προσφέρει δεξιά αριστερά την πώληση της εφημερίδας.
Ψάχνοντας το θέμα βγήκε το λαβράκι.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στους επιχειρηματίες που προσεγγίζονται με σκοπό να αναλάβουν τον "Ελεύθερο Τύπο" είναι και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά παραμένει άγνωστο και στους εργαζόμενους αν πράγματι ενδιαφέρεται να την αναλάβει.

Την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι είδαν το χρώμα του χρήματος, αφού σε ορισμένους μόνο πλήρωσαν έναντι 500 ευρώ και αύριο Δευτέρα λένε πως θα τα πάρουν και οι υπόλοιποι.

Ο Ε.Τ κατά εκτιμήσεις χρωστάει στους εργαζόμενους του "Επενδυτή" και του "Ελεύθερου Τύπου" το ποσό του 1,2 -1,3 εκατ. ευρώ ενώ η ιδιοκτησία θέλει να προχωρήσει σε περικοπές της τάξης των 2,5 εκατ ετησίως. Είναι κατανοητό πως το ποσό αυτό μόνο με απολύσεις μπορεί να είναι εφικτό.
Οι δυο εκδότες που ανέλαβαν τον "Ελεύθερο Τύπο" με τις καλύτερες προϋποθέσεις και χαμηλό κόστος, κατάφεραν μέσα σε δυο χρόνια να κινδυνεύει η έκδοση με ναυάγιο, ίσως και ...ξαφνικό θάνατο. Οι επιλογές της αγοράς του "Επενδυτή" από τον Κώστα Γιαννίκο και των προσλήψεων φίλων και γνωστών, ανέβασε το κόστος και αύξησε τα προβλήματα του "Ε.Τ". Οι δραματικές περικοπές και οι απολύσεις στον "Επενδυτή" δεν έλυσαν το πρόβλημα και τώρα ως μόνη λύση δείχνουν την εκ νέου μεταβίβαση της εφημερίδας σε φιλικό στο Μαξίμου, επιχειρηματία.

greektv-com.blogspot.gr