Latest News

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Πρωταθλητής κόσμου στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός-Από τη Βραζιλία έφερε την κούπα στον Πειραιά

Μαθήματα μπάσκετ στη Βραζιλία παρέδωσε ο Ολυμπιακός που στέφτηκε με εντυπωσιακό τρόπο Πρωταθλητής Κόσμου με δύο νίκες κόντρα στη βραζιλιάνικη Πινέιρος. Οι πρωταθλητές Ευρώπης... 


(που επικράτησαν και την Κυριακή με 86-69) έδειξαν στους αντίστοιχους της Νοτίου Αμερικής, ότι το μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη είναι ακόμα αρκετά μακριά για τα…δόντια τους. 
 Παρά το γεγονός ότι οι Βραζιλιάνοι αυτή τη φορά παρουσιάστηκαν πολύ πιο διαβασμένοι χωρίς να σουτάρουν ασταμάτητα τρίποντα και παίζοντας πολύ καλύτερη άμυνα στο ζωγραφιστό (όπου είχαν πάθει πανωλεθρία δεχόμενοι 40 πόντους εκεί στο πρώτο παιχνίδι που ο Ολυμπιακός νίκησε 81-70), ήταν δύσκολο όσο περνούσε η ώρα να αντέξουν. Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης ουσιαστικά στο δεύτερο παιχνίδι και με πλουραλισμό στην επίθεση αλλά κυρίως έχοντας και περισσότερες εικόνες για την αντίπαλό του (μετά το πρώτο παιχνίδι) επέβαλλε πιο εύκολα το ρυθμό του υποπίπτοντας πλέον σε πολύ λιγότερα λάθη σε σχέση με τον πρώτο τελικό (10 έναντι 22). Έτσι το Διηπειρωτικό Κύπελλο παρέμεινε στην Ελλάδα, αφού θυμίζουμε ότι το τελευταίο τρόπαιο πριν από αυτό, είχε κατακτήσει ο Παναθηναϊκός το 1996.