Latest News

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Άφαντος ο καταζητούμενος εφοπλιστής Πάλλης

Εξαφανισμένος είναι ο φυγόδικος εφοπλιστής και μέτοχος στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" Αναστάσιος Πάλλης, ο οποίος αναζητείται στο πλαίσιο των ερευνών για τη Χρυσή Αυγή, ενώ φέρεται να συνδέεται με... 


 δύο «ορφανά» εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι του Πειραιά. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τον έλεγχο που έκανε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σε συνεργασία με το 5ο τελωνείο του Πειραιά, στο ένα κοντέινερ βρέθηκε καναδικό αντιαεροπορικό όπλο του 1940, το οποίο είναι αποσυναρμολογημένο, αλλά ακόμη οι αρχές δεν γνωρίζουν εάν είναι πλήρως λειτουργικό ή όχι. 
Στο χώρο του τελωνείου βρέθηκαν πυροτεχνουργοί προκειμένου να εκτιμήσουν το καναδικό αντιαεροπορικό. 
 Στο δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο βρέθηκε ένα αυτοκίνητο-αντίκα, το οποίο οι αρχές κάνουν φύλλο και φτερό προκειμένου να δουν εάν υπάρχει μέσα σ' αυτό οπλισμός. Οι διωκτικές αρχές δεν γνωρίζουν εάν για τα αυτά τα ευρήματα υπάρχουν σχετικά πιστοποιητικά και αν κατά πόσον πρόκειται για κειμήλια.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 

Ο Αναστάσιος Πάλλης, πρώην υπαξιωματικός πενταετούς υποχρέωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, ήρθε το 2007 πολύ κοντά με έναν πολύ ισχυρό τότε άνδρα, τον Βίκτωρα Ρέστη.
Υπήρξε και οικονομικός σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου του Αγ. Όρους διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τον ηγούμενο Εφραίμ.

Κάποια στιγμή ασχολείται με τη Ναυτιλία και δημιουργεί το Ίδρυμα Πολιτιστικής Ανάδειξης Λαμπρών Ιστορικών Συλλογών Π.Α.Λ.Ι.Σ., το οποίο -όπως είχε πει- δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Κάπου εδώ στην ιστορία, μπαίνει ο βρετανός απόστρατος Pringle Stacey ο οποίος με δυο έγγραφες αναφορές προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τον Μάιο και τον Ιούνιο κινητοποιεί τις αρχές και φτάνουμε στο απόγευμα της Τρίτης 15/10/2013 όταν η ΕΛΑΣ εισβάλλει στην έπαυλη του καταζητούμενου πλεον Αναστάσιου Πάλλη.

Με τις δύο αυτές επιστολές του ο Βρετανός τέως συνεργάτης του Πάλλη ενημέρωνε τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ ότι στο σπίτι του εφοπλιστή στη Βούλα υπήρχε κρυμμένος οπλισμός, που δεν είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο παλαιότερης έρευνας της Αστυνομίας για την υπόθεση. Πράγματι, κλιμάκιο της υπηρεσίας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα έρευνα στην πολυτελή κατοικία του Πάλλη και το διαμέρισμα της μητέρας του στο Π. Φάληρο.

Όπως ανακοινώθηκε, στο εσωτερικό των δύο σπιτιών βρέθηκαν 21 πυροβόλα για τα οποία είχε εκδοθεί άδεια κυνηγετικών όπλων! Επίσης, βρέθηκαν 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων, δέκα διόπτρες και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης - taser.


Είχε συγκεκριμένα υποστηρίξει ότι διέθετε στοιχεία - τα έχει ήδη καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ο Πάλλης είχε ο ίδιος διαπιστώσει ότι υπήρχαν 4.000 ενεργά - λειτουργικά όπλα, τα οποία άφηνε υπονοούμενα ότι ενδέχεται να έχουν καταλήξει στα χέρια μελών της Χ.Α.