Latest News

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος- Στον Κορυδαλλό μόνο ο Γιάννης Λαγός (ΒΙΝΤΕΟ)


Σαν κύριοι έφυγαν από την Ευελπίδων οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, ενώ  ο βουλευτής της Β' Πειραιά Γιάννης Λαγός παίρνει το δρόμο προς...
τον Κορυδαλλό.
Οι ανακριτές αποφάσισαν την προφυλάκιση μόνο του βουλευτή Γιάννη Λαγού και άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο. Και οι τρεις έφυγαν με τα πόδια και χαμογελώντας από την Ευελπίδων, ενώ οι ελάχιστοι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές τους χειροκροτούσαν.
Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ.

Προφυλακιστέος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκε σύμφωνα με πληροφορίες συνηγόρων υπεράσπισης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.
Σε βάρος του Γιάννη Λαγού τα στοιχεία από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών και κλήσεων που σχετίζονται με το περιστατικό της δολοφονίας στο Κερατσίνι φέρονται να είναι συντριπτικά.Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία σε σχέση και με τους 4 βουλευτές, αλλά για τους 3 δεν προκύπτει υποψία φυγής.

Ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με τον βουλευτή η μεγάλη «κινητικότητα» με κλήσεις ήταν γιατί ήθελε να πληροφορηθεί τι ακριβώς είχε συμβεί στο Κερατσίνι. Υποστήριξε επίσης ότι πρώτη φορά στη ζωή του είδε το καταστατικό της Οργάνωσης που παρουσιάζεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ότι γνωρίζει μόνον αυτό που είναι κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από το Ανώτατο Δικαστήριο και το οποίο απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.
 Το μεσημέρι ακολουθεί η απολογία του Ν.Μιχαλολιάκου. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν σημαίνει τίποτα επί της ουσίας, καθώς εκκρεμεί η δικαστική διαδικασία, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να είναι αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις για κακουργήματα, σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, υποστηρίζοντας πως η διαδικασία είναι μόνο στην αρχή.