Latest News

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Δ. Πειραιά:Τα δημοτικά τέλη δεν αυξάνονται το 2014- Είναι τα δεύτερα πιο ακριβά τέλη σ' όλη τη χώρα!



«Παγώνουν» τα δημοτικά τέλη στον Πειραιά και για το 2014. Η απόφαση να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη σχεδόν για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, ελήφθη κατά πλειοψηφία στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο...
 της πόλης.

Ταυτόχρονα  δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε τρία μέτρα που αφορούν στους ανέργους, στις τρίτεκνες οικογένειες και στις νέες επιχειρήσεις, τα οποία είναι τα εξής:



1ον : σε όποια οικογένεια είναι άνεργοι και οι δύο γονείς πέραν του τριμήνου, να απαλλαγούν εντελώς από τα δημοτικά τέλη.

2ον : Εξομοιώνονται οι τρίτεκνες οικογένειες με τις πολύτεκνες οι οποίες έχουν 50% μείωση στα ανταποδοτικά τέλη.

3ον Για κάθε καινούργια επιχείρηση που ανοίγει στον Πειραιά το 2014, να απαλλάσσονται  κατά 50% από τα τέλη έως 100 τμ ή αν είναι μεγαλύτερες για τα πρώτα 100 τμ.


Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το θέμα, λέγοντας πως θα έπρεπε να γίνει μείωση των δημοτικών τελών, λόγω της οικονομικής ανέχειας που βιώνουν οι πολίτες. 
Μάλιστα επεσήμαναν πως παρά το γεγονός ότι τα τελευταία δέκα χρόνια δεν αυξάνονται τα δημοτικά τέλη, ο Πειραιάς είναι ο δεύτερος πιο ακριβός δήμος της Ελλάδας.