Latest News

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΞΕΝΑ ΜΜΕ: Αυτή είναι η μητέρα της μικρής Μαρίας -Την πούλησε για 250 ευρώ κι πήγε στη Βουλγαρία!

Αυτή είναι η φερόμενη μητέρα της Μαρίας από την Βουλγαρία
Την φωτογραφία της 35χρονης Σάσα Ρούσεβα, της Βουλγάρας αθίγγανης που φέρεται να είναι η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας, δημοσιεύει η...
βρετανική Telegraph.
Από το πρωί, τα ξένα μέσα ισχυρίζονταν ότι οι φερόμενοι βιολογικοί γονείς της Μαρίας ήδη ανακρίνονται από την βουλγαρική αστυνομία.
Πρόκειται σύμφωνα με τα ξένα μέσα, για την 35χρονη Σάσα Ρούσεβα από το Μπουργκάς και τον Α. Ρουσέφ, γονείς 8 έως 10 τέκνων.
Ο δήμαρχος του Νικολάγεβο, του μικρού χωριού όπου ζει η Ρούσεβα με τον 37χρονο σύζυγό της, όπως μετέδωσε το βουλγαρικό κρατικό κανάλι BNT και ο ραδιοφωνικός σταθμός BNR, είπε στην Telegraph, ότι το ζευγάρι έχει ήδη προσφύγει στις αρχές, ώστε να διαπιστωθεί ότι η μικρή Μαρία είναι παιδί τους.

Η φερόμενη μητέρα και ο σύζυγός της, πήγαν στην αστυνομία στην πόλη Γκούρκοβο για να υποβληθούν σε τεστ Dna, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι όντως οι βιολογικοί γονείς της μικρής.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύσει η Telegraph δείχνουν ότι αρκετά από τα παιδιά της οικογένειας των Βουλγάρων έχουν ξανθά μαλλιά, ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και μάτια, όπως η Μαρία.
H φερόμενη βιολογική μητέρα με μια από τις κόρες της.
H φερόμενη βιολογική μητέρα με μια από τις κόρες της.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BNT, η 11χρονη Φάνκα, μία από τις φερόμενες αδελφές της Μαρίας, είπε ότι όταν η μητέρα της είδε το ξανθό κοριτσάκι στην τηλεόραση, άρχισε να κλαίει και να λέει: «Αυτό είναι το παιδί μου!».
Επίσης, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο BGNES, ένας από τους γιους του ζευγαριού, ονόματι Jesus, φέρεται να είπε ότι η οικογένεια είχε επισκεφτεί την Ελλάδα όπου άφησε την μικρή Μαρία και στην συνέχεια επέστρεψε στην Βουλγαρία.
Δύο από τα παιδιά της οικογένειας  των Βουλγαρων με πιο ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά, όπως αυτά της μικρής Μαρίας (φωτ: Telegraph)
Δύο από τα παιδιά της οικογένειας των Βουλγαρων με πιο ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά, όπως αυτά της μικρής Μαρίας (φωτ: Telegraph)
Η μητέρα, όπως επισημαίνουν τα ρεπορτάζ, λέγεται ότι εξομολογήθηκε σε έναν από τους γείτονες, πως πούλησε το παιδί για 500 λεβ (255 ευρώ) γιατί δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει στην Βουλγαρία.
«Δούλευε στην Ελλάδα, όπου και πούλησε το παιδί»
«Η Σάσα Ρούσεβα είχε ήδη δύο παιδιά και εργαζόταν στις Λιβανάτες όπου μάζευε ελιές, όταν έμεινε ξανά έγκυος το 2008», αναφέρει η Daily Mirror.
«Μην μπορώντας να ανταπεξέλθει, η Σάσα πούλησε το κοριτσάκι της στους...πλειοδότες, μια συμμορία διακινητών παιδιών. Ένας μυστηριώδης Βούλγαρος μεσάζων, ονόματι Μιχάλης (τον οποίο αναφέρει στην συνέντευξή της στο NBC η δικηγόρος των δυο αθίγγανων που συνελήφθησαν στην Ελλάδα) και η εκδιδόμενη φίλη του, περιέφεραν το παιδί στην κεντρική Ελλάδα, αναζητώντας ενδιαφερόμενους, προτού το αγοράσουν για 1000 ευρώ οι αθίγγανοι (που παρουσιαζόταν ως γονείς της Μαρίας)» γράφει η βρετανική εφημερίδα.
«Η γυναίκα από την Βουλγαρία πιστεύεται ότι γέννησε στην Λαμία…Χαρτιά από την Λαμία δείχνουν ότι η Ρούσεβα γέννησε στις 31 Ιανουαρίου του 2009. Αυτή είναι η ίδια ημερομηνία που έδωσαν ως ημερομηνία γενεθλίων της μικρής Μαρίας και το ζευγάρι των τσιγγάνων με τους οποίους ζούσε το κορίτσι. Η Ρούσεβα προσπάθησε να γράψει το παιδί 10 ημέρες αφότου την γέννησε. Σε επίσημο έγγραφο που κατατέθηκε στις αρχές, υποστήριξε ότι ήταν ανύπαντρη και δεν ήξερε ποιος ήταν ο πατέρας του παιδιού. Ωστόσο μετά από έλεγχο προέκυψε ότι η Ρούσεβα ήταν παντρεμένη και είχε ήδη δυο παιδιά από άλλο άνδρα» γράφει η Daily Mail.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, θα ακολουθήσουν τεστ Dna. Προς το παρόν, η αστυνομία της Βουλγαρίας και το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο επισήμως.