Latest News

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Τι απαντά το "Reportaz Net" στη Μαρία Σταθάκη

ΤΟ REPORTAZ NET ΕΙΝΑΙ...
Αν και συνήθως αποφεύγουμε ν' απαντάμε σε απαντήσεις για αναρτήσεις θα κάνουμε μια εξαίρεση για τη Μαρία Σταθάκη. 
Ο λόγος είναι ότι στην απάντηση για τη στάση της στην επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φαίνεται να θέλει να μάθει αν ο συντάκτης του άρθρου είχε κατά νου κάποιο άλλο πρόσωπο για τη...


 συγκεκριμένη θέση. 
Κι αυτό μπορεί να είναι και στο μυαλό άλλων αναγνωστών, επειδή ασκήθηκε κριτική για τη διαδικασία διαγωνισμού και την τελική επιλογή. 

Έτσι, μας δίνει την ευκαιρία να διευκρινίσουμε ότι δεν είχαμε και δεν έχουμε κάποιον άλλον υποψήφιο που να θεωρούμε κατάλληλο για τη θέση. Αυτό έχει όντως σημασία να αναφερθεί, ώστε να μην μπορεί να λέει κανείς ότι θέλαμε άλλον γι' αυτό κάνουμε κριτική. 


Εμείς δεν λειτουργούμε έτσι κι αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι μας διαβάζουν εδώ και τέσσερα χρόνια. Φανταστείτε ότι δεν μπήκαμε καν στον πειρασμό να μάθουμε ποιοι είναι οι άλλοι που δήλωσαν συμμετοχή στο διαγωνισμό. Γιατί είχαν προηγηθεί κάποια σχόλια τον Αύγουστο, όταν άρχισαν οι διαρροές για το όνομα και ήταν εύκολο να πούμε γιατί αυτός κι όχι ο άλλος. 

Αν θέλετε σώνει και καλά να αναφέρουμε ονόματα μπορούμε να το κάνουμε, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτοί ενδιαφέρονται ή όχι για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Δημοτικό Θέατρο. (Αλήθεια λέτε να μην υπάρχει κανένα άλλο τέτοιο πρόσωπο με τα απαραίτητα προσόντα στο χώρο του Πολιτισμού εκτός από εκείνο που ορίστηκε τελικώς;)

Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε κάτι καλύτερο, αλλά άλλοι φαίνεται δεν έχουν τέτοιου είδους υψηλές προσδοκίες. 

Εκείνο που δεν χωράει καμία συζήτηση είναι η διαδικασία της επιλογής που αποδείχθηκε πως ήταν προαποφασισμένη και δεν μπορεί να κάνετε πως δεν το καταλάβατε. Από την στιγμή, μάλιστα, που επιβεβαιώνεται πως ενημερωθήκατε ποιος είναι ο "εκλεκτός" πριν ξεκινήσει καν ο διαγωνισμός. 

Αλήθεια αν τότε σας είχαν πει ένα άλλο όνομα που δεν είχε σχέση με το χώρο σας -ας πούμε έτσι για παράδειγμα τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς(!) ή τη Βίκυ Λέανδρος(!)- και μετά ανακοινώνονταν ότι αυτός/ης είναι η τελική επιλογή της επιτροπής, θα είχατε κρατήσει την ίδια στάση 

(σ.σ. Χαιρετίζουμε την επιλογή της δημοτικής αρχής!) 
ή θα περιμένατε να κριθεί πρώτα από το έργο του;

Όσον αφορά στην απόφαση της τριμελούς επιτροπής για την οποία λέτε πως δεν έχετε κανένα στοιχείο ότι ήταν καθοδηγούμενη, παρά το γεγονός ότι μάθετε την ύπαρξη της μαζί με την τελική επιλογή της, χωρίς να έχετε καν την εύλογη απορία πότε και ποιοι την όρισαν εν άγνοια του δημοτικού συμβουλίου!  


Απλώς να σας πούμε αν και μάλλον το ξέρετε ότι ένα μέλος της τριμελής επιτροπής υπήρξε μαθήτρια και στενή συνεργάτης επί 15 χρόνια του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή. Τώρα θα μπορούσε να πει κανείς πως η μαθήτρια κλήθηκε να αξιολογήσει τον δάσκαλο της, αλλά θα απαντούσαν ότι γνώριζε καλά το έργο του και τα προσόντα του...


Κάτι που δεν μπορεί να μην γνώριζε ούτε ο δήμαρχος - τον πιστεύουμε όταν λέει ότι δεν ήξερε τον καλλιτεχνικό διευθυντή και το έργο- αλλά τον βόλεψε πολιτικά να δεχτεί την εισήγηση εκείνου που τον πρότεινε, αλλά μάλλον δεν ισχύει το ίδιο για το Δημοτικό Θέατρο και γενικότερα για τον πειραϊκό λαό. 

Αυτά προς το παρόν κι ευχαριστούμε για τον χρόνο σας...


@ Μάλλον χρειάζεται να κάνουμε μια ιδιαίτερη ανάρτηση για το νέο καλλιτεχνικό Διευθυντή, με τον οποίο δεν έχουμε κάτι προσωπικό και ίσως τον αδικούμε λόγω της διαδικασίας του διαγωνισμού...