Latest News

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η απάντηση Μαρίας Σταθάκη στο "Reportaz Net"


Μια απάντηση λάβαμε μέσω e-mail από τη Δημοτική Σύμβουλο Πειραιά Μαρία Σταθάκη για την ανάρτηση (ΕΔΩ) που αφορούσε στη στάση της σχετικά με την επιλογή του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δημοτικό Θέατρο.
Δείτε τι απαντά ...



η Μαρία Σταθάκη.

 "Παρακαλώ για τη δημοσίευση της  απάντησής μου αυτής σε άρθρο σας  σχετικά με τη στάση μου στο θέμα της επιλογής του καλλιτεχνικού διευθυντή για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

        Όπως σίγουρα γνωρίζετε, για το χαρακτήρα της  λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου και τη στελέχωσή του, το «ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ» έχει έγκαιρα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία είναι αποτέλεσμα δημόσιας και ουσιαστικής διαβούλευσης.
Άλλωστε αυτό αποτελεί πρακτική της παράταξης σε όλα τα σοβαρά ζητήματα της πόλης μας και είναι η διαδικασία με την οποία καθορίζεται η στάση των δημοτικών της συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο.
     Ειδικότερα, για το θέμα της επιλογής του καλλιτεχνικού διευθυντή. επανειλημμένα ζητήσαμε αυτή να είναι αποτέλεσμα διαγωνισμού και τεκμηριωμένης απόφασης  με βάση τα προσόντα και τις προτάσεις κάθε υποψηφίου.
Είναι αληθές ότι, πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, είχε δει το φως της δημοσιότητας «ρεπορτάζ», σύμφωνα με το οποίο φερόταν ως επικρατέστερος για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ο τελικά επιλεγείς κος Τζαμαργιάς.
Δε μπορεί όμως να στοιχειοθετηθεί από ένα δημοσίευμα η εκ προοιμίου γνώση μας  του αποτελέσματος του διαγωνισμού.
Άλλωστε η επιλογή έγινε μετά από απόφαση μίας τριμελούς επιτροπής, για την οποία δεν έχουμε κανένα στοιχείο ότι ήταν καθοδηγούμενη και - πέραν του καθόλου ασήμαντου γεγονότος ότι ο κ. Τζαμαργιάς  διαθέτει τα προσόντα για τη θέση αυτή - η παράταξή μου και εγώ προσωπικά, όπως αρνηθήκαμε να προτείνουμε κάποιο πρόσωπο για τη θέση αυτή, έτσι και τώρα δεν θα κρίνουμε το ορθό της κρίσης της, προτού δούμε το αποτέλεσμα αυτής. Το ίδιο θα πράτταμε για κάθε  επιλογή της επιτροπής  διότι όσοι αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης πρέπει να κρίνονται από την προσφορά  τους και όχι με βάση κομματικές ή προσωπικές συμπάθειες κλπ.
Πολύ πιθανόν ο συντάκτης του άρθρου να έχει την άποψη ότι κάποιος άλλος υποψήφιος ήταν πιο κατάλληλος. Αυτό είναι θεμιτό και σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον  και σημασία να αναφερθεί.
Θέλω όμως να σας καταστήσω σαφές ότι, όποια κι αν ήταν η τελική επιλογή, εμείς θα ευχόμασταν - όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά - και θα ελπίζαμε να έχει καλή επιτυχία στο έργο του/της, διότι το Δημοτικό Θέατρο δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές, στις οποίες έτσι κι αλλιώς το «ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ» ουδέποτε προσφεύγει.
Ακόμη και για τη σύνθεση της Εφορείας του Δημοτικού Θεάτρου, η οποία κατά τη γνώμη μας έπρεπε να συγκροτηθεί αποκλειστικά από έμπειρους ανθρώπους  της τέχνης και του πολιτισμού και όχι  από θεσμικούς παράγοντες - πολύ αξιόλογους κατά τα λοιπά - η ψήφος μας δεν ήταν αρνητική (δήλωσα παρούσα διότι δεν ήθελα να καταψηφίσω).
    Η στάση της δημοτικής μας παράταξης και η δική μου θεωρώ ότι ήταν αντάξια της σοβαρότητας του θέματος και τα μηνύματα που με αυτή στείλαμε στην όποια εξουσία είναι τα ίδια που η 15ετής συνεχής παρουσία μας σε θεσμικό αλλά και σε κινηματικό επίπεδο - όπου αναδεικνύουμε τα σοβαρά προβλήματα της πόλης και καταθέτουμε εμπεριστατωμένες  προτάσεις - καθημερινά στέλνει, αλλά που τις περισσότερες  φορές δυστυχώς δεν τυγχάνουν της ίδιας δημοσιότητας.
Ευχαριστώ  για το χώρο και χρόνο σας.
Μαρία Σταθάκη, δημοτική σύμβουλος  με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ», μέλος της δημοτικής κίνησης  «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ».

@Ευχαριστούμε για την απάντηση και ίσως πρέπει να υπάρξει απάντηση από τον συντάκτη του άρθρου, αφού υπάρχει ενδιαφέρον για τον ποιον θεωρεί κατάλληλο καλλιτεχνικό διευθυντή...