Latest News

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Το πάρτι της διαφάνειας και στο Δημοτικό Θέατρο

Η διαφάνεια για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έχει αρχίσει και θυμίζει ούτε λίγο ούτε πολύ θέατρο του παραλόγου ή να μοιάζει με...
ένα πάρτι!

Όπως μαθαίνουμε ακόμα και μέλη της Εφορείας που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το όλο εγχείρημα, δηλώνουν άγνοια και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται με τον προϋπολογισμό, τη λειτουργία και τη διαχείρηση του Θεάτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ταμεία του δήμου υπάρχει το ποσό του 1.150.000 ευρώ για το Δημοτικό Θέατρο. Ωστόσο, δεν υπάρχει καν ένα στοιχειώδες πλάνο για το πως θα διανεμηθεί ο προϋπολογισμός.
 Ήδη ακούγονται πολλά και διάφορα για συμβάσεις με εταιρείες που έχουν αναλάβει από τη διοργάνωση παραστάσεων ακόμα και τη στελέχωση του Θεάτρου!

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιακος δήλωνει περήφανα... άγνοια, όταν καλείται για ενημέρωση των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο και παραπέμπει στο νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για το "πάρτι" που ετοιμάζεται να γίνει με το ανακαινισμένο Θεάτρο της πόλης.

Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια του ιστορικού Θεάτρου, τα οποία πάνε από αναβολή σε αναβολή με το πρόσχημα πότε θα μπορέσει να παραστεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Θυμίζουμε ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα εγκαινιαστεί στις 21 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια μετατέθηκαν στις 15 Οκτωβρίου, ενώ τώρα κυκλοφορούν φήμες στο λιμάνι ότι η "πρεμιέρα" μπορεί να μετατεθεί για τις 22 Οκτωβρίου.

@ Άντε και καλά κρασιά με το πάρτι της διαφάνειας (και) στο Δημοτικό Θέατρο...