Latest News

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Το πρώτο μάθημα του μικρού Γιαννάκη


Αν και ο μικρός Γιαννάκης από τον Πειραιά έκανε ό,τι μπορούσε να μην πάει την πρώτη μέρα στο σχολείο του, τελικά δεν τα κατάφερε και πήρε το πρώτο του μάθημα...
  
 «Καλημέρα παιδιά! Καλημέρα πρωτάκια! 

Σήμερα είναι μια καινούργια ημέρα για όλους. Μα πιο πολύ για τα πρωτάκια. Είναι η πρώτη τους ημέρα στο σχολείο. Ένας καινούργιος τρόπος ζωής, όπου δεν θα έχουν μόνο την εποπτεία των γονιών τους, αλλά θα έχουν και την αγάπη των δασκάλων τους και την πρώτη τους εμπειρία προς τη γνώση...

Θέλω λοιπόν μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχηθώ μια καλή χρονιά που πάνω απ όλα να έχουμε την υγεία μας, το χαμόγελό μας και την αλληλεγγύη μας. Και να κάνω αυτήν την ημέρα μια έκκληση προς την πολιτεία και προς τους συνδικαλιστές. Μην κλείσουν τα σχολεία. 
Ασφαλώς και οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται πολλά περισσότερα. Και ξέρουν τους τρόπους να αγωνιστούν και να τα διεκδικήσουν με όλους εμάς υποστηριχτές. Αλλά μην πάμε σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση όπου θα πληρώσουν το κόστος τα παιδιά, η οικογένεια. Έχω την εντύπωση ότι θα τηρηθεί από κάθε πλευρά η ωριμότητα και από την πολιτεία και από τους εκπαιδευτικούς. 

Εγώ αυτό που θέλω να ζητήσω είναι να φτιάξουμε όλοι μαζί μια συμμαχία: παιδιά, γονείς εκπαιδευτικοί, πολίτες, γιατί αξίζουμε έναν Πειραιά καλύτερο και μια Ελλάδα καλύτερη.
Θέλω να ξέρετε παιδιά, ότι εμείς είμαστε μια δημοτική αρχή για εσάς...

Να αγαπάτε τους γονείς σας και τους δάσκαλούς σας. 
Να είσθε καλά με υγεία και αγάπη. 
Καλή χρονιά!» 

@ Αυτό είναι το πρώτο μάθημα για το μικρό Γιαννάκη...