Latest News

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ψάχνουν φυλακή για τον Ρουπακιά- Τι ισχυρίζεται στην απολογία τους


Σε άλλη φυλακή ενδέχεται να μεταφερθεί ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.
Οι κρατούμενοι των φυλακών...
Κορυδαλλού αντέδρασαν έντονα και εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Γιώργος Ρουπακιάς να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αρμόδιοι παράγοντες της σωφρονιστικής πολιτικής εξετάζουν εναλλακτικά σενάρια ως προς την μεταγωγή του Ρουπακιά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα εντός των φυλακών.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς στην απολογία του επέμεινε στην υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε από την πρώτη στιγμή, πως ήταν σε αυτοάμυνα. Πως δέχτηκε επίθεση και γι’ αυτό τράβηξε μαχαίρι. Δήλωσε μετανιωμένος και συγκλονισμένος. «Δεν καθόμουν να φάω πέντε μπουνιές για να μη γίνει όλο αυτό;» είπε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Ρουπακιάς υποστήριξε στην απολογία του στην 6η ανακρίτρια Πειραιά πως έπινε τον καφέ του σε κάποια καφετέρια και μετά σηκώθηκε να φύγει. Είδε μια ομάδα συγκεντρωμένη και στο απέναντι πεζοδρόμιο άλλη παρέα.
Όταν ρωτήθηκε γιατί μπήκε με το αυτοκίνητό του ανάποδα στο δρόμο, είπε πως έκανε αναστροφή γιατί δεν έβρισκε να παρκάρει...

Είπε πως δέχτηκε επίθεση από 8-10 άτομα την ώρα που πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητό του και πήρε ένα μαχαίρι που είχε στο αυτοκίνητό και που το είχε αγοράσει από κάποιον Πακιστανό για να αμυνθεί.

Υποστήριξε πως δε γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και ότι ήταν μόνος του και πως δεν ήταν μαζί του άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής. Αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε έμμισθη σχέση με το κόμμα και πως η γυναίκα του εργαζόταν στα γραφεία του κόμματος της Νίκαια. Χαρακτήρισε τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή «χαλαρή».

Όσον αφορά στο τηλεφώνημα που δέχτηκε λίγο πριν το μοιραίο περιστατικό, υποστήριξε πως ήταν από έναν φίλο του και δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση ούτε και συνδέεται με την πράξη. Σε αυτό πάντως θα ρίξει φως η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα...