Latest News

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

"Ματωμένος" γάμος με 13 άτομα στο νοσοκομείo


Σκηνές αλλοφροσύνης και πανικού εκτυλίχθηκαν βράδυ στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όταν...
εκατοντάδες αθίγγανοι συνέρρευσαν μαζικά μετά από ατύχημα με θύματα που προκλήθηκε από πυροβολισμό κυνηγετικού όπλου.

Τα θύματα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά από τα σκάγια του κυνηγετικού όπλου το οποίο φαίνεται ότι εκπυρσοκρότησε στη διάρκεια γαμήλιου γλεντιού αθιγγάνων στη συνοικία της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό που ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία, σημειώθηκε στις 9.30 περίπου το βράδυ όταν ενήλικος ο οποίος μετείχε στο γλέντι προσπάθησε να «κλείσει» το κυνηγετικό του όπλο. 


Όμως άγνωστο για ποιο λόγο το όπλο εκπυρσοκρότησε και τα σκάγια του φυσιγγιού βρήκαν πολλούς από τους παριστάμενους οι οποίοι συμμετείχαν στο γλέντι. 

Το συμβάν που μάτωσε τον γάμο σήμανε συναγερμό και η μεταφορά των τραυματισμένων, ανάμεσά τους αρκετά παιδιά, έγινε τόσο με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ όσο και με ιδιωτικά αυτοκίνητα.
Στον χώρο του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών, ανάμεσα σε κλάματα μικρών παιδιών αλλά και κραυγές μανάδων, γιατροί και νοσηλευτές έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να εξετάσουν ενδελεχώς έναν - έναν όλους τους τραυματίες. 
Την ίδια ώρα έξω από το Νοσοκομείο και επί της οδού Γεωργιάδου οι δεκάδες αστυνομικοί που κατέφθασαν έδιναν το δικό τους αγώνα προκειμένου να συγκρατήσουν τόσο τους συγγενείς όσο και τους φίλους των τραυματισμένων οι οποίοι προσπαθούσαν να εισβάλουν στην είσοδο του νοσοκομείου αγωνιώντας- και δικαιολογημένα – για την τύχη των δικών τους προσώπων. 
Το οδόστρωμα έκλεισε για μερικά λεπτά της ώρας ενώ σύντομα και μετά την παρέμβαση των αστυνομικών δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Στο νοσοκομείο παρέμειναν για νοσηλεία σύμφωνα με πληροφορίες ένα αγοράκι 2,5 ετών, ένα κοριτσάκι 3 ετών και τρείς ενήλικες, χωρίς όμως η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.

Ας σημειωθεί πως το φαινόμενο των πυροβολισμών (μπαλωθιές) σε γαμήλια γλέντια των τσιγγάνων αποτελεί συνήθη πρακτική παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους...