Latest News

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Με κουίζ η επανεμφάνιση του "troktikou" του Σ. Γκιόλια

Τρία χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις μέρες από την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και το blog troktiko επανεμφανίστηκε με μια ανάρτηση...
κουίζ:



Τι κοινό είχαν το τριήμερο που πέρασε όλα τα "μεγάλα" sites των μεγαλοσυμφεροντοδημοσιογράφων??

Εύκολο!... 
Κανένα τους δεν αναπαρήγαγε έστω και χωρίς σχόλιο - όπως άλλωστε έχουν συνηθίσει, με τη μέθοδο του copy paste - την πρώτη ανάρτηση του τρωκτικού, μετά από τρία σχεδόν χρόνια που αναπαρήγαγε σχεδόν όλο το διαδίκτυο (social media, blogs, sites).

Δεν το θεώρησαν είδηση? Καλά εδώ αν η Τρέμη άλλαζε κούρεμα μετά από τρία χρόνια θα το παίζανε όλοι ως είδηση, έστω και ως δελτίο τύπου και καλά θα κάνανε βέβαια γιατί... άλλο τρίχες και άλλο... ότι και ότι! Το μπλογκ τρωκτικό, το νούμερο ένα στον κόσμο με επισκεψιμότητα που έφτασε τους 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες την ημέρα (!), το  μπλογκ του ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Γκιόλια Σωκράτη που εκτελέστηκε με 17 σφαίρες στην είσοδο του σπιτιού του πριν από τρία χρόνια, του ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ που πολλοί εξ αυτών των "μεγάλων" και "επωνύμων" τον αποκαλούσαν "φίλο" ή "γνωστό" η έστω και "συνάδελφο" τους, το μπλογκ που άλλαξε τα δεδομένα στην ενημέρωση και τάραξε τα λιμνάζοντα και βρώμικα νερά της "πιάτσας", έκανε ανάρτηση μετά από σχεδόν τρία χρόνια και δεν θεωρήθηκε σκόπιμο τουλάχιστον να αναπαραχθεί έστω και ως δελτίου τύπου?? Δεν θεωρήθηκε άξια αναφοράς είδηση μαζί με τις κουσκουδάδικες που παίζουν κάθε μέρα η ανάρτησή μας? Το Πρώτο Θέμα έπαιξε την είδηση πως οι διάσημες Ελληνίδες λατρεύουν τις ρίγες(!), το Newsit αναπαρήγαγε τη δήλωση του Περρή οτι μάλλον και του χρόνου θα κάνει τηλεόραση (εδώ θεωρήθηκε είδηση και το μάλλον!), στον ενικό ο Χατζηνικολάου αξιολόγησε πιο πολύ το σκύλο που χορεύει Eminem (!) ενώ στο real έδωσε περισσότερο βάρος στο νέο κούρεμα της Καραβάτου! Δεν αναφέρουμε άλλα γιατί ζαλιστήκαμε...

Τις πρώτες κιόλας ώρες μετά την πρώτη μας ανάρτηση λάβαμε εκατοντάδες emails και μερικά από αυτά ήταν και από εργαζόμενους στα "μεγάλα" αυτά sites και δυστυχώς μας ανάφεραν μεταξύ άλλων πως έχουν ζητήσει έγκριση από τα αφεντικά - εργοδότες τους (τρόπος του λέγειν βέβαια αφεντικά... υπάλληλοι είναι όλοι!) για να ανεβάσουν την ανάρτηση!

Δυστυχώς ρωτήθηκαν όλοι (αλήθεια γιατί τέτοια "ελευθερία"?? Κανονικά όποιο αφεντικό θέλει να σέβεται τον εαυτό του δεν δίνει το δικαίωμα ούτε για ερωτήσεις!), και κανένας δεν έδωσε έγκριση για  αναπαραγωγή έστω της ανάρτησης!

Έχουν όλοι το ίδιο αισθητήριο αξιολόγησης ειδήσεων? Πως ξαφνικά τα sites που "τσακώνονται" και για ψύλλου πήδημα ταυτίστηκαν "ΟΛΑ" μεταξύ τους??

Έχει γούστο να φοβούνται... Λέτε??

Υ.Γ. Στους καπηλευτές (τρομακτικό, troktiko.eu, κλπ), σύρμα έπεσε για μούγκα? ή αφού δουλεύουν με τα rss από τους "μεγάλους" απλά την πάτησαν... Μάλλον το πρώτο δυστυχώς... φοβούνται μην χάσουν τα... κλεμμένα... Αλήθεια, θα μας πείτε ποιοι είστε και ποιων συμφέροντα εξυπηρετείτε τόσα χρόνια? Η θα το αφήσετε σε εμάς όταν τελειώσουμε με τα σημαντικά?

Υ.Γ.2 Ουφ, πολλά είπαμε για ξημερώματα. Θα χρειαστεί να ξεκουραστούμε τώρα λίγο...

@Άντε να υπάρξει και συνέχεια για το Σωκράτη που έφυγε νωρίς και άδικα...