Latest News

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Κύμα καταλήψεων σαρώνει τους Δήμους

Σε κλοιό καταλήψεων δεκάδες δήμοι της χώρας - Κλιμάκωση εισηγείται ο Μπαλασόπουλος
Σε συμβολική κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το κτίριο του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων από δημοτικούς υπαλλήλους και μέλη της δημοτικής αστυνομίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά της κινητικότητας και των απολύσεων...

στο Δημόσιο, ενώ όλο και περισσότερα γραφεία δήμων της χώρας τελούν υπό κατάληψη. 
Εκτός από το κτίριο της οδού Λιοσίων όπου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 άτομα, ανάμεσα στα καταληφθέντα δημοτικά κτίρια στην Αττική περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής εκείνα της Νίκαιας, του Ελληνικού, του Αγίου Δημητρίου καθώς και τα δημαρχεία Ηλιούπολης καιΑργυρούπολης. Συγκεντρωμένο πλήθος βρίσκεται και έξω από τα κτίρια των Δήμων Αιγάλεω, Νέας Σμύρνης, Ταύρου, Αγίας Παρασκευής, Ιλίου, Αρτέμιδας. Υπό κατάληψη βρίσκεται και το δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Το πρωί, δημοτικοί αστυνομικοί προχώρησαν σε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης. Σε αυτήν συμμετείχε όλη η δύναμη των δημοτικών αστυνομικών, μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες και πεζοί. 
Στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχουν τεθεί όλα τα ενδεχόμενα κινητοποιήσεων, ακόμη και αποχή από την αποκομιδή απορριμμάτων. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, για την τύχη των σκουπιδιών θα αποφασίζουν οι κατά τόπους δήμοι. Το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα. Επιπλέον, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο ενώ το ίδιο ζητεί να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.