Latest News

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Όλη η προκήρυξη για τις προσλήψεις 2.000 υπαλλήλων στη δημόσια τηλεόραση

Δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η απόφαση έγκρισης για την πρόσληψη 2.000 εργαζόμενων στη μεταταβατική λειτουργία της ΕΡΤ μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα...
Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Οπως σημειώνεται στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών θα προσληφθούν 589 άτομα τα οποία θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η μισθοδοσία τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 3,2 εκατ. ευρώ.

Συνολικά προκηρύχθηκαν 589 θέσεις: Διοικητικών καθηκόντων, τεχνικών, προγράμματος, και δημοσιογράφων, οι οποίοι θα εργασθούν τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Καστοριά, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, τα Ιωάννινα, την Ακαρνανία, το Πήλιο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τη Γεράνεια, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Κρήτη, και την Πάτρα.
Στην προκήρυξη σημειώνεται όλοι οι υποψήφιοι πρέπει:
  • Να είναι ενήλικοι
  • Οσοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια να αποδείξουν ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα σε επαρκή βαθμό προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά
  • Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για τη θέση
  • Να μην έχουν κώλυμα πρόσληψης
  • Να κατέχουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων
  • Να μην κατέχουν έμμισθη θέση ή απασχόληση στο στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα
  • Να έχουν προϋπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην ειδικότητα που υποβάλλουν αίτηση
  • Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις
Στην απόφαση περιγράφονται αναλυτικά όλα τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν οι υποψήφιοι και το χρονικό διάστημα που πρέπει να το κάνουν, ενώ περιγράφεται και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την πλήρωση των θέσεων, παρατίθενται τα σχετικά κριτήρια αξιολόγησης και αναλύεται το πόσα μόρια μπορεί να συγκεντρώσει κάθε υποψήφιος αναλόγως των προσόντων του.
Παράλληλα ορίζεται ως ειδική κατηγορία ανέργων οι υποψήφιοι που έχουν απολυθεί λόγω κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., εφόσον, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση «είχαν συνεχή υπηρεσία κατά τα δύο τουλάχιστον τελευταία έτη και δεν είχαν παράλληλη απασχόληση σε άλλο εργοδότη». Σε αυτούς όπως αναφέρεται θα δοθούν 200 μόρια.
Οι αιτήσεις, που είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Οικονομικών, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 14:00 της 2ας Αυγούστου.
Τέλος τονίζεται ότι η υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας στην παρούσα ανακοίνωση θα διατηρηθεί και θα ισχύσει σε οποιαδήποτε επόμενη διαδικασία για την πλήρωση θέσεων μέχρι του συνολικού αριθμού των 2.000 ατόμων. Η ανακοίνωση αυτή θα γίνει, όπως σημειώνεται το επόμενο διάστημα και μόλις εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.
Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση - προκήρυξη για τις 589 θέσεις πατώντας ΕΔΩ