Latest News

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Τι ψήφισαν οι δημοσιογράφοι στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

Ανατροπές έφεραν τα αποτελέσματα στην Ένωση Συντακτών με την παράταξη του προέδρου Δημήτρη Τρίμη να έρχεται δεύτερη και τους Ενωμένους Δημοσιογράφους πρώτους. 
Ειδικότερα...

Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑη πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», με επικεφαλής την έως χθες γενική γραμματέα Μαρία Αντωνιάδου, κέρδισε την «πρωτιά» στις εκλογές της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών που διεξήχθησαν στις 18 και στις 19 Ιουνίου.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο συνδυασμός «Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος» με επικεφαλής τον Δημήτρη Τρίμη, έως χθες πρόεδρο της Ένωσης και την τρίτη ο συνδυασμός «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία», παράταξη που είχε ιδρύσει ο Πάνος Σόμπολος, πρόεδρος σήμερα του Ταμείου των δημοσιογράφων ΕΔΟΕΑΠ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή της ΕΣΗΕΑ, από τους 5.701 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 3.322. Από τα 3.185 έγκυρα ψηφοδέλτια καταμετρήθηκαν 60 άκυρα και 77 τα λευκά.
Αναλυτικότερα, ο Συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι Μεταρρύθμιση, Διεκδίκηση, Υπέρβαση» έλαβε 756 ψήφους και καταλαμβάνει 3 έδρες στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο συνδυασμός «Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος» έλαβε 689 ψήφους και 3 έδρες.
Ο συνδυασμός «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» έλαβε 561 ψήφους και καταλαμβάνει 2 έδρες.
Ο συνδυασμός «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ)» με επικεφαλής τον Δημήτρη Τσαλαπάτη, έλαβε 321 ψήφους και καταλαμβάνει 1 έδρα.
Ο Συνδυασμός «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι» έλαβε 289 ψήφους και καταλαμβάνει 1 έδρα. Στην καταμέτρηση προηγείται η επικεφαλής της παράταξης Νανά Νταουντάκη.
Μία έδρα καταλαμβάνει και ο συνδυασμός «Δημοσιογραφική Συνεργασία» που έλαβε 264 ψήφους. Στην καταμέτρηση προηγείται ο Παναγιώτης Ράμος.
Εκτός Διοικητικού Συμβουλίου μένει ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)» που έλαβε 250 ψήφους και χάνει την έδρα που διέθετε στην προηγούμενη Διοίκηση της Ένωσης.
Τριάντα ψήφους τέλος έλαβε ο συνδυασμός «'Ανεργοι ναι …. ανεργοί ποτέ» που, επίσης, δεν εκλέγει σύμβουλο.