Latest News

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Τι (δεν) είδε ο Κ. Παπούλιας στη Cosco στον Πειραιά

http://img.protothema.gr/4F21BFFC7D4B518ACC974B0C02D4A43E.jpgΗ σημερινή επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ, θυγατρικής της κινέζικης Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, δεν διαφέρει πολύ από μια εκδρομή...
στην Κίνα. 
Η επίσκεψη- εκδρομή έγινε σήμερα, καθώς μάλλον δεν ήταν αρκετό το πρόσφατο ταξίδι αναψυχής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο.
Έτσι, "επιστρατεύτηκε"  και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τιτάνια "μάχη" για την προσέλκυση κινέζικων επενδύσεων στην Ελλάδα. 
Ο Κ. Παπούλιας απέφυγε, πάντως, το μακρινό και κουραστικό ταξίδι στην Κίνα και πέρασε σήμερα μια βόλτα από τον προβλήτα της ΣΕΠ στο Ικόνιο.
 Για λίγη ώρα είχε την ευκαιρία να πάρει μια γεύση των κινέζικων επενδύσεων στη χώρα μας. 
Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για περίπου 900 εργαζόμενους που είναι πολύ ικανοποιημένοι από τις συνθήκες εργασίας. 
Μάλλον δεν του είπε κανείς ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στη ΣΕΠ ανήκουν σε γραφεία εργολάβων που τους ειδοποιούν το προηγούμενο βράδυ για να πάνε την επόμενη μέρα για μεροκάματο που είναι σχεδόν στο ένα τρίτο των εργαζομένων στον ΟΛΠ. 
(Αυτός είναι ίσως ο βασικός λόγος της ικανοποίησής τους, αφού απολαμβάνουν το "προνόμιο" να μην γνωρίζουν πόσες ημέρες θα δουλέψουν κάθε μήνα!)
Ούτε του είπε κανείς ότι το ίδιο διάστημα έχουν αποχωρήσει περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι από τον Οργανισμό, ενώ οι κινέζοι είχαν υποσχεθεί περισσότερες από 1.500 νέες θέσεις εργασίες.
@ Ήταν μια εκδρομή-μύθος του Κάρολου Παπούλια, που πέρασε σαν τουρίστας από τις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, όπως βλέπετε και στην αναμνηστική φωτογραφία...