Latest News

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ο τριτοκοσμικός Πόρος ο Βιολογικός και οι ευθύνες

Το γεγονός ότι τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι πενήντα χρόνια πίσω σε υποδομές και σε ποιότητα ζωής αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά με την υπόθεση του Βιολογικού Καθαρισμού...
 στον Πόρο. 
Το νησί ως γνωστόν έζησε «μεγάλες» στιγμές το Πάσχα, καθώς ο Βιολογικός Καθαρισμός υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν από λύματα οι δρόμοι του Πόρου. 
Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο και ούτε προκαλεί έκπληξη. Από το 2011 ταλαιπωρούνται κάτοικοι, επισκέπτες και επαγγελματίες με τη δυσλειτουργία του Βιολογικού, ενώ εντύπωση προκαλεί πως τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι εμπλεκόμενοι φορείς αν και αναγνωρίζουν το πρόβλημα δεν κάνουν τίποτα για να το επιλύσουν. 
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Δημητριάδη ο οποίος τονίζει πως το προβληματικό δίκτυο είναι προορισμένο να εξυπηρετεί 35.000 κατοίκους αντί για τους 6.000 περίπου που αθροίζουν οι κάτοικοι του Πόρου και του Γαλατά. 
Μάλιστα επισημαίνει πως η δημοτική αρχή παριστάνει ότι «αιφνιδιάζεται» από τις καθιερωμένες βλάβες και αφήνει μικρά παιδιά να κολυμπάνε μέσα σε τόνους λυμάτων και επιχειρήσεις να καταστρέφονται. Καθυστερημένα αντέδρασε η Αντιπεριφέρεια Νήσων η οποία έστειλε δύο βυτιοφόρα στον Πόρο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το περιστατικό βλάβης του Βιολογικού. 
Ωστόσο η επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος δεν πρόκειται να έρθει ούτε με δηλώσεις, ούτε με δελτία τύπου. Θα έρθει όταν όλοι όσοι εμπλέκονται συνεργαστούν ουσιαστικά για να σταματήσει ο Πόρος να ζει τριτοκοσμικές καταστάσεις.