Latest News

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Γ. Καρδαράς : Προεκλογικό άρωμα η "ΗΒΗ"

Προεκλογικές σκοπιμότητες από την παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Πειραιά βλέπει ο Γιάννης Καρδαράς πίσω από το "πράσινο φως" για τη δημιουργία ιδιωτική κλινική στο παλαιό εργοστάσιο της "ΗΒΗ"...

στο Ν. Φάληρο 

Ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με την παράταξη "Συμμαχία στον Πειραιά" σημειώνει μεταξύ άλλων ότι  "ο Δήμαρχος κ. Μιχαλολιάκος  έδινε τη δική του μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για να περάσει αλλαγή του Πολεοδομικού Σχεδίου ώστε να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικής Πολυκλινικής επί της οδού Πειραιώς Αθηνών δίπλα στα ιστορικά βιομηχανικά κτίρια ΧΡΩΠΕΙ που προορίζοντο για το  Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά".

Επισημαίνει ότι "προ ημερών είχαμε αποκαλύψει ότι στην πολυδιαφημισμένη "επένδυση" συμμετείχε ο αδελφός και ο εξάδελφος του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά αλλά μετά το θόρυβο ο αδελφός έσπευσε εκ των υστέρων να δωρίσει το ποσοστό  της ιδιοκτησίας  του (0,80 %)  του ακινήτου των 8 στρεμμάτων στο Δήμο.

Υπογραμμίζει ότι "σημασία για μάς δέν είχε η επιχειρηματική δραστηριότητα  των συγγενών Σαμαρά αλλά  η 9 όροφη πολυκλινική  σε απόσταση αναπνοής από την άλλη  επίσης ιδιωτική Πολυκλινική του ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ  στό Ν. Φάληρο  πού με τις χαριστικές αποφάσεις λειτουργίας του χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες επιβαρύνει τη περιοχή με αποτέλεσμα να απορριφθεί η πρόταση του Δημάρχου ομόφωνα  από το Διαμερισματικό Συμβούλιο.

Τονίζει  ότι "το Δ. Συμβούλιο της Τετάρτης 22/5  ο Δήμαρχος επιτέθηκε κατά της αντιπολίτευσης  ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ότι δήθεν εξαρτούμαι συμφέροντα από το ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ  και ότι είναι ύποπτη η στάση των διαμερισματικών και ότι άλλο χυδαίο  αλλά και ευτράπελα όπ[ως ότι  επιθυμούμαι τα μ ο ν ο π ώ λ ι α   στην υγεία.

Όσο αφορά στα περίφημα ανταποδοτικά όπως τα περί παραχώρησης από τον επενδυτή (ιατρικό κέντρο κλπ  συγγενών Σαμαρά) λαγών με πετραχήλια  και πρόσληψης Πειραιωτών ως εργαζομένων και παραχώρηση χώρων το έχουμε ξαναδεί το έργο, σημειώνει χαρακτηριστικά. Και καταλήγει λέγοντας με νόημα  "φαίνεται ότι άρχισε από τώρα τη προεκλογική του εκστρατεία. Αλλά, θα τον κρίνει η ιστορία και οι πολίτες..."