Latest News

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Βασίλης Μιχαλολιάκος: "Ελάτε να επενδύσετε στον Πειραιά..."


Για αναπτυξιακή επένδυση κάνει λόγο ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας για το θέμα της τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου , για το χαρακτηρισμό χώρου «περίθαλψης»,  στο  διατηρητέο βιομηχανικό συγκρότημα «ΗΒΗ» επί της...


Λεωφόρου Πειραιώς 64, στο Ν. Φάληρο. 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων τα εξής :

"Σήμερα είμαστε ενώπιων του Δημοτικού Συμβουλίου. Μπροστά σε μια πρόταση για επένδυση. Τονίζω σε μια περιοχή που επιτρέπονται οι κλινικές. Αν δηλαδή το διπλανό οικόπεδο δεν είχε νεοκλασικό κτίριο και ήθελε ο ιδιοκτήτης να ανεγείρει πολυώροφη ιδιωτική κλινική, κανένα πρόβλημα. Δεν ρωτούσε ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε τον υπουργό. Τελεία και παύλα. 
Επί της Πειραιώς, σήμερα επιτρέπεται για οποιοδήποτε οικόπεδο να κατασκευάσει και ιδιωτική κλινική". 
 Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας :
"Υπάρχει νεοκλασικό κτίριο. Τι πρέπει εμείς να υπερασπιστούμε; Την ανακαίνιση, την ανάδειξη του νεοκλασικού κτηρίου. Το κατοχυρώνουμε; Το κατοχυρώνουμε. Τι άλλο θέλουμε; Θέλουμε επενδύσεις. Είναι κακή επένδυση; Λέω ακόμη, τι είναι σήμερα εκείνο το σημείο της  Πειραιώς, Πειραιώτισσες και Πειραιώτες που μας ακούτε; Νεκρόπολης! Κουφάρια από τέως εργοστάσια, ποντίκια, σκυλιά, βρώμα, δυσωδία και παραβατικοί. 

Προτιμούμε λοιπόν αυτήν την εικόνα ή μια επένδυση με 500 εργαζόμενους που θα είναι Πειραιώτες; 
Μην περιμένετε να έχετε μια δημοτική αρχή που να φοβάται. Έχετε μια δημοτική αρχή που έχει άποψη. Που δεν θα ξανακατέβει στα κάγκελα για να μην γίνονται επενδύσεις. 
Καταλήγοντας ο δήμαρχος κάλεσε τους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στον Πειραιά, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να παραχωρήσει στο Δήμο Πειραιά, όλες τις εκτάσεις που ανήκουν στο δημόσιο και είναι στα διοικητικά όριά μας".