Latest News

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Στα σύννεφα πετάει ο Αντώνης Σαμαράς

Φαίνεται πως ο Αντώνης Σαμαράς είτε λέει ιστορίες με αγρίους και δουλεύει ψιλό γαζί τους πολίτες, είτε δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και πετάει...
 στα σύννεφα!

Δεν εξηγείται αλλιώς η αισιοδοξία του πρωθυπουργού που είδε μείωση της ανεργίας και επενδύσεις στην Ελλάδα. Περισσότερο εκτέθηκε παρά έπεισε ότι μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων. Παρουσιάζοντας αποσπασματικά στοιχεία για τη μικρή εποχική αύξηση των προσλήψεων σε σχέση με τις απολύσεις μέσα στον Απρίλιο.(σ.σ. Ξεκινούν οι προσλήψεις εν όψει τουριστικής περιόδου).

Την ίδια στιγμή τα επίσημα στοιχεία καταγράφουν περισσότερους από 1.400.000 ανέργους εκ των οποίων περί τις 900.000 μέσα στην την τελευταία τριετία. Από τους αυτούς οι περίπου 145.000 κατά τους πρώτους έξι μήνες της τρικοκομματικής κυβέρνησης. 

Μάλιστα, οι αισιόδοξες πρωθυπουργικές δηλώσεις ήταν όχι μόνο άστοχες, αλλά και άκαιρες, καθώς οι δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης προς την τρόικα για τις απολύσεις δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμη πλήρως στην αγορά εργασίας. Όλα αυτά είναι τα αυτονόητα και δεν μπορεί να μη είναι σε γνώση του πρωθυπουργού. 

Συμπεραίνει, λοιπόν,  κανείς ότι ο πρωθυπουργός είτε προσπαθεί να παραπλανήσει με ψέματα τους πολίτες είτε ζει σε άλλη χώρα. Βέβαια μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα. Κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο...

@ Μάλλον ο Αντώνης Σαμαράς πετάει στα σύννεφα...