Latest News

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ποιοι φοβούνται τον διαχειριστικό έλεγχο;

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει ο διαχειριστικός έλεγχος στα Οικονομικά του Δήμου Πειραιά και φαίνεται πως κάποιοι έχουν χάσει τον...


ύπνο τους. Καθώς γνωρίζουν καλά πως η εποχή της ατιμωρησίας έχει περάσει και δεν πρόκειται να τους γλυτώσει κανείς εκτός αν ρισκάρει να τον πάρουν μαζί τους στον Κορυδαλλό.
Έτσι μαθαίνουμε ότι διάφορα κυκλώματα της πλατείας Κοραή που επί δύο χρόνια προσπαθούσαν να ματαιώσουν τη διενέργεια του ελέγχου, τώρα κάθονται σε αναμένα κάρβουνα καθώς γνωρίζουν πως τα περιθώρια στενεύουν μετά την έλευση των ελεγκτών στο Δημαρχείο Πειραιά. 
Κι αυτό γιατί θεωρείται δεδομένο ότι οι ελεγκτές θα βγάλουν αρκετά "λαβράκια" στο Δήμο, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και την πρώην Νομαρχία Πειραιά. 
Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν, ο έλεγχος θα φέρει στην επιφάνεια όσα γίνονταν στις υπηρεσίες και δεν ήταν πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας. 
Αυτό που τρέμουν οι εμπλεκόμενοι είναι ότι τα ανάλογα πορίσματα δίνονται στη δημοσιότητα. 
Επιπλέον, με δεδομένο το αρνητικό κλίμα και την αυστηρότητα που κρίνουν οι δικαστές για ανάλογου τύπου υποθέσεις –όπως φάνηκε και στην υπόθεση Παπαγεωργόπουλου- δεν είναι τυχαίο ότι έχουν χάσει τον ύπνο τους, όσοι έχουν βάλει «το δάχτυλο στο μέλι», όπως του αρέσει να λέει πολύ γλυκά και ο Δήμαρχος.
@ Δεν είναι λίγοι όσοι φοβούνται τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου κάτω στο λιμάνι...