Latest News

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Στην υγεία του αποτυχημένου...


Μια μετά την άλλη διαλύει τις υπηρεσίες του Δήμου που βρίσκεται υπό κατάρρευση. Μάλιστα θα μπορούσε να το γλεντάει και να πίνει μπύρες...
μεθυσμένος από τις επιτυχίες του, που δεν έχουν προηγούμενο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση 
Μετά τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και την πολιτιστική –αθλητική – κοινωνική, αυτή τη φόρα καταγγέλλεται ότι ο Δήμαρχος κατάφερε να οδηγήσει σε φάση πτώχευσης και το ΚΕΚ του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας.


Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Κερατσινίου Δραπετσώνας «Αναγέννηση» Ζαχαρίας Ζούπης καταγγέλλει:


"Αφού σμπαράλιασε τις Υπηρεσίες του Δήμου και τον έχει οδηγήσει στο παρά πέντε της οικονομικής κατάρρευσης, αφού διέλυσε την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και την πολιτιστική –αθλητική – κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου, ο κύριος Λουκάς Τζανής κατάφερε να οδηγήσει και το Κ.Ε.Κ του Δήμου σε φάση πτώχευσης!
Όταν πριν δύο μήνες κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε προκαλέσει η αντιπολίτευση και προσπαθούσε επί δίμηνο να αποφύγει ο Δήμαρχος ο επικεφαλής μας Ζαχαρίας Ζούπης και τα άλλα στελέχη της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ είχαν περιγράψει την δεινή κατάσταση που βρίσκεται το Κ.Ε.Κ και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει , αντιμετώπισαν την επίθεση του κ.Τζανή, τους χαρακτηρισμούς για στείρα αντιπολίτευση και κινδυνολογία και βρέθηκαν μπροστά σε μια προκλητική προσπάθεια εξωραισμού της κατάστασης.

Έχουν περάσει από τότε μόλις δύο μήνες και δυστυχώς επαληθεύτηκαν όλες οι εκτιμήσεις μας. Με πρωτοβουλία – αίτημα του Ζαχαρία Ζούπη συγκλήθηκε Δ.Σ του Κ.Ε.Κ  για να συζητήσει ένα πρόγραμμα βιωσιμότητάς του. Σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Δ.Σ στις 25-2, 15-3, 22-3 εξετάστηκαν όλες οι οικονομικές παράμετροι και το συμπέρασμα που προκύπτει είναι σαφές: Το Κ.Ε.Κ  έχει οδηγηθεί σε φάση πτώχευσης και μέσα στο επόμενο δίμηνο θα κριθεί αν θα επιβιώσει η όχι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη βρίσκεται σε αρνητική οικονομική θέση έχοντας «φάει» όλο το μετοχικό κεφάλαιό του, ότι δεν έχει πληρώσει για 5 μήνες τις υποχρεώσεις του στο Ι.Κ.Α και τουλάχιστον 3-4 δίμηνα του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών ,ότι οι εργαζόμενοί του δεν έχουν πληρωθεί για 5 μήνες, ότι αυτήν την ώρα σφραγίζονται επιταγές του, ότι δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις στον Ο.Α.ΕΔ, που απορρέουν από το πρόγραμμα 55-64!

Είναι φανερό, ότι το Κ.Ε.Κ ακολουθεί τον δρόμο της ΔΗΚΕΠΑ, λόγω της αλόγιστης διαχείρισής και της μετατροπής του από Εκπαιδευτικό Ίδρυμα σε χώρο πληρωμής «υποχρεώσεων» του Δημάρχου πέρα από κάθε πλαίσιο σκοπών του. Τα στοιχεία που απορρέουν από τα καθολικά αναλυτικά της Επιχείρησης δείχνουν ότι περίπου 80.000 ευρώ δόθηκαν «από εδώ και από εκεί» με εντολές του Δημάρχου, μόνο τους τελευταίους μήνες! Το γεγονός αυτό μαζί με το πρόγραμμα 55-64 που επιβλήθηκε η υλοποίησή του από το Κ.Ε.Κ (ασφαλώς πάλι από τον κ. Δήμαρχο) επιτάχυναν την οικονομική καταστροφή των λειτουργιών του και το έφεραν σήμερα στο παρά πέντε του κλεισίματός του. Ο κεντρικός υπεύθυνος είναι ένας και για το Κ.Ε.Κ, όπως και για την ΔΗΚΕΠΑ : Ο κ. Τζανής και η λειτουργία του έξω από κάθε πλαίσιο ευθύνης.

Ως ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ προσπαθήσαμε να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη. Ιδιαίτερα από τον Ιούνιο του 2012 τόσο με ανακοινώσεις μας ,όσο και με παρεμβάσεις του επικεφαλής μας στο Δ.Σ της Επιχείρησης εντοπίσαμε τις καταστάσεις που διαμορφώνονται και καταγγείλαμε συμπεριφορές και  φαινόμενα. Καταθέσαμε προτάσεις. Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος μας στο να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για παράνομες και παράτυπες ενέργειες προσφύγαμε και στην Δικαιοσύνη. Ακόμα και σ΄αυτό το διάστημα προσπαθούμε να συμβάλουμε στην διασφάλιση της λειτουργίας του Κ.Ε.Κ ως εκπαιδευτικού ιδρύματος που προσφέρει κατάρτιση σε πολίτες και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους  και όχι ρουσφέτια ενός αμετανόητου Δημάρχου. Τίποτα όμως δεν συγκρατούσε την καταστροφική πολιτική και αντίληψή του. Ακόμα και τώρα, ενώ θέσαμε τα προβλήματα εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο, εισπράξαμε την σιωπή και την αδιαφορία.

Ενημερώνουμε τους δημότες για αυτή την κατάσταση με αίσθηση ευθύνης που αντιστοιχεί στην μείζονα αντιπολίτευση και την εν δυνάμει αυριανή διοίκηση του Δήμου. ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ".