Latest News

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Νέος Πάπας ο Αργεντινός Μάριο Μπεργκόλιο

Νέος Πάπας ο Αργεντινός Μάριο ΜπεργκόλιοΟ νέος Πάπας είναι ο 76χρονος Αργεντινός Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ο οποίος επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος Α', που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά...

από Πάπα.
 Ο Μπεργκόλιο ταπεινός και μειλίχιος χαιρέτησε τους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και τους ευλόγησε.

«Σας ευχαριστώ για την αποδοχή. Πρώτα θα ήθελα να προσευχηθούμε όλοι μαζί για τον Βενέδικτο 16ο». Ήταν τα πρώτα λόγια του Μπεργκόλιο ο οποίος στην συνέχεια είπε το «Πάτερ Ημών».
«Και τώρα ξεκινάμε μαζί αυτή την διαδρομή...Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί. Ο ένας για τον άλλο. Ελπίζω να είναι αποδοτική αυτή η διαδρομή της εκκλησίας».
Στην συνέχεια ευλόγησε τους πιστούς και τους ζήτησε να προσευχηθούν για τον ίδιο, σιωπηρά. Μετά το πέρας της ευλογίας, ευχαρίστησε ξανά τους πιστούς, τους είπε «θα τα πούμε σύντομα», προσθέτοντας ότι αύριο θα προσευχηθεί στην Παναγία. Στην συνέχεια καληνύχτησε το συγκεντρωμένο πλήθος και ευχήθηκε «καλή ξεκούραση».

Το όνομα του Μπεργκόλιο έγινε δεκτό με κάποια έκπληξη, καθώς το όνομά του δεν αναφέρονταν μέσα στους επικρατέστερους. Ο λευκός καπνός βγήκε από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα, στις 19.06 (20.06 ώρα Ελλάδας), μετά από πέντε ψηφοφορίες.