Latest News

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Σκηνικό πολέμου στην Ιερισσό [ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ}

Πολεμική ατμόσφαιρα με τα ΜΑΤ να προσπαθούν να εισέλθουν στο χωριό και τους κατοίκους να στήνουν οδοφράγματα και να βάζουν φωτιά σε...
ελαστικά, επικρατεί από χθές στην Ιερισσό. 



 Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί στην προσπάθεια τους να σπάσουν το μπλόκο των κατοίκων προχώρησαν σε χρήση χημικών – δακρυγόνων χωρίς να υπολογίσουν πως κοντά στο σημείο ήταν το σχολείο της περιοχής με αποτέλεσμα να εκτυλιχτούν σκηνές πανικού με τους μαθητές να τρέχουν να κρυφτούν, να φωνάζουν φοβισμένοι, ενώ κάποιοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα. Στη συνέχεια βέβαια και αφού κόπασε το πρώτο πολεμικό κύμα, οι αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα μπήκαν στο χωριό και προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και σύμφωνα με πληροφορίες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν βεγγαλικά, κροτίδες και κυνηγετικές καραμπίνες. Εντός της ημέρας οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πολυγύρου. Μάλιστα αργά το απόγευμα σημειώθηκε και πάλι ένταση και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών καθώς οι κάτοικοι αντιδρούσαν στην προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ να πραγματοποιήσει έρευνα σε σπίτια του χωριού.
 Χθες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας οι αστυνομικοί σύμφωνα με τους κατοίκους έκαναν 7 προσαγωγές ατόμων για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές. Σύμφωνα με το seleo.gr οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιπο σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα. 
 Σήμερα στις 11:00 έχει συγκληθεί από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγή Γιαννάκη, σύσκεψη με Διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή, τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα και εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των κατοίκων της περιοχής με τους δικηγόρους τους, για να συζητήσουν μετά τα σημερινά επεισόδια, με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης.