Latest News

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Μανιάτισσες εν δράσει το βράδυ...

Όσοι δεν ξέρετε τι έκαναν τα κορίτσια από τη Μάνη, όταν μαζεύτηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε ξενοδοχείο της πόλης, τότε μπορείτε να μάθετε τα πάντα για την δράση τους...

Από ειδική ανταποκρίτρια
Η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης, παρουσίασε, κατά τη Γενική της Συνέλευση (27/3/13), στο ξενοδοχείο «SAVOY», στον Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 93), τις δράσεις που πραγματοποίησε και θα πραγματοποιήσει μέσα στο 2013.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Νόρα Μιχαλολιάκου, αφού καλωσόρισε της γυναίκες της Μάνης,  μιλώντας για τις δράσεις της Ένωσης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης ιδρύθηκε  πριν από 15 χρόνια, αποτελείται από γυναίκες υπερήφανες για την καταγωγή μας και με εσωτερική ανάγκη να αποδειχθούμε άξιες Μανιάτισσες στην πράξη.

Οι περισσότερες κατοικούμε μακριά από τα πάτρια εδάφη αλλά έχουμε πρότυπο τις γιαγιάδες μας, οι οποίες πρωταγωνιστούσαν στην μικρή κοινωνία της Αδούλωτης Μάνης. Εργαζόντουσαν σκληρά νυχθημερόν για την επιβίωση της οικογένειάς τους, αλλά και όταν χρειάστηκε σήκωσαν ψηλά το λάβαρο του αγώνα και προάσπισαν την πατρίδα τους.

Πριν από ένα χρόνο, ως νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, σας παρουσιάσαμε τις δράσεις που είχαμε σχεδιάσει για το 2012 και δεσμευτήκαμε να ασχοληθούμε με προσήλωση, σκληρά και με διάθεση, για να συνεισφέρουμε στους συμπολίτες μας και στον τόπο μας.»

Στη συνέχεια, η κα Μιχαλολιάκου, αφού μίλησε για τις δράσεις που πραγματοποίησε η Ένωση, αναφέρθηκε αναλυτικά στο Πρώτο μεγάλο Μανιάτικο Αντάμωμα Συλλόγων, που οργάνωσε η Π.Ε.Γ.Μ. στην Αρεόπολη, στις 16 Μαρτίου.

Ανέλυσε στις γυναίκες της Μάνης, την πρόταση της Ένωσης, για να δημιουργηθεί και να παρουσιαστεί στην παραλία του Δυρού, σημαντικό πολιτιστικό καλλιτεχνικό δρώμενο,  το οποίο θα κάνει τη Μάνη ακόμη καλύτερο τουριστικό προορισμό. Πόλο έλξης επισκεπτών από τη χώρα και το εξωτερικό.

«Μέσα στον Απρίλιο θα πραγματοποιήσουμε  Ημερίδα στον Πειραιά, με ευρεία συμμετοχή Μανιάτικων Συλλόγων, Φορέων, Αιρετών, ανθρώπων του Πολιτισμού και της Τέχνης, με πλαίσιο εργασίας  την καλύτερη πραγματοποίηση αυτής της δράσης,» σημείωσε η κα Μιχαλολιάκου.

Επίσης, έγινε ειδική αναφορά, στην περιβαλλοντική δράση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με Συλλόγους της Μάνης, για τον καθαρισμό μεγάλου μονοπατιού στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Π.Ε.Γ.Μ. μετά από επαφές με επιχειρήσεις Μανιατών, Μανιατισσών και φίλων της

Μάνης, προσέφερε χθες στα μέλη της, εκπτωτική κάρτα διάρκειας  ενός έτους, με πρόσβαση σε καταστήματα και εταιρείες καλλυντικών, βιβλίων, ενδυμάτων κ.α. καθώς και  σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις όλων των ειδικοτήτων, καθώς και μειωμένων τιμών σε ψηφιακή μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ, σε συγκεκριμένο ιδιωτικό θεραπευτήριο. Η εκπτωτική κάρτα έγινε δεκτή από τα μέλη της Π.Ε.Γ.Μ., με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση.

Πολλές από τις παραβρισκόμενες γυναίκες, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, κατέθεσαν προτάσεις για δράσεις οι οποίες και κατεγράφησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο. Ο προγραμματισμός μελλοντικών δραστηριοτήτων, καθώς και ο απολογισμός, ψηφίστηκαν ομόφωνα.

@ Έτσι τελείωσε το βράδυ για τα κορίτσια από τη Μάνη που πήγαν μετά στα σπίτια τους ή κάνουμε λάθος...