Latest News

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Κορίτσια (από τη Μάνη) έτοιμα για όλα...

Αν θέλουν τα κορίτσια από τη Μάνη μπορούν να κάνουν τα πάντα! Αυτή τη φορά, όμως, δεν έκαναν κάτι διαφορετικό, καθώς μαζί με συγγενείς και φίλους...
 έκοψαν την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα. 
Σεμνά και ταπεινά, όπως αρμόζει στις Μανιάτισσες, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού της Παναγίας Οδηγήτριας στο Λόφο Βώκου, στα Μανιάτικα του Πειραιά.  
Η εκδήλωση φαίνεται πως είχε αρκετό κόσμο, αλλά, ρε κορίτσια, βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες δεν μπορεί να μην προσέξει ότι οι περισσότεροι ήταν οι Μανιάτες παρά οι Μανιάτισσες και Μανιατόνυφες...

« Η επιλογή του χώρου δεν είναι τυχαία. Για εμάς δεν είναι κοσμική εκδήλωση. Θέλαμε η Εκκλησία όπως άλλωστε είθισται να ευλογήσει την βασιλόπιτα της Ένωσης μας στο χώρο της, σε μια ταπεινή, αλλά περήφανη γειτονιά του Πειραιά, όπου κατοικούν πολλοί συμπατριώτες μας" είπε μεταξύ άλλων η Νόρα Μιχαλολιάκου, η οποία ήταν η "ψυχή" της εκδήλωσης.
"Η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης ιδρύθηκε το 1998 και εκπροσωπείται από γυναίκες υπερήφανες για την καταγωγή τους, αλλά και με εσωτερική ανάγκη να αποδειχτούμε άξιες Μανιάτισσες, στην πράξη. Εμείς οι σύγχρονες Μανιάτισσες που κατοικούμε μακριά από τα πάτρια εδάφη, έχουμε ως πρότυπο τις γιαγιάδες μας, οι οποίες πρωταγωνιστούσαν στην μικρή κοινωνία της αδούλωτης Μάνης. Εργαζόντουσαν σκληρά νυχθημερόν για την επιβίωση της οικογένειας τους, αλλά και όταν χρειάστηκε συνέβαλλαν καθοριστικά στην προάσπιση της Πατρίδας".
Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση έκαναν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών Κώστας Κατσαφάδος, οι οποίοι ευχήθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, υγεία και πλούσια δραστηριότητα. 

@ Αχ, αυτά τα κορίτσια από τη Μάνη...