Latest News

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Δεμένα τα πλοία λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Χωρίς πλοία παραμένουν έως την Τετάρτη τα νησιά, καθώς συνεχίζονται τουλάχιστον έως την Τετάρτη οι απεργιακές κινητοποιήσεις...
των ναυτικών. 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα και
νέα 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση. 
 Έτσι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 6 αύριο το πρωί της Δευτέρας 04/02 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Το μεσημέρι τα ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά στον Άγιο Διονύσιο. 
 Οι διαδηλωτές κάλεσαν για άλλη μία φορά την κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα των ναυτεργατών καθώς με τις διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας θα οδηγηθούν άμεσα στην ανεργία και άλλοι Έλληνες ναυτικοί.
 Παράλληλα έκαναν λόγο για αδιαλλαξία της κυβέρνησης πάνω στο πρόβλημα των ναυτεργατών και πρόσθεσε ότι με το σχέδιο νόμου καταργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες Ναυτεργάτες με αποτέλεσμα η ανεργία να εκτιναχθεί σε υψηλότερα ακόμη επίπεδα και τα ασφαλιστικά τους ταμεία να οδηγούνται με βεβαιότητα σε οικονομική κατάρρευση και χρεοκοπία. 



 Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου περιορίζεται απλώς να καλεί σε διάλογο τους απεργούς. «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση, τα περιθώρια είναι περιορισμένα, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης σχολιάζοντας τη νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΠΝΟ. 

 Ο Κ. Μουσουρούλης ο οποίος απέκλεισε προς το παρόν το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης, πρόσθεσε ότι ο διάλογος συνεχίζεται καθώς τα προβλήματα είναι δεδομένα και για τις δύο πλευρές και για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και για τους Έλληνες ναυτεργάτες. 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός έχει καλέσει σε νέα συνάντηση τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αλλά και το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. 

@ Αργά βράδυ της Κυριακής απέπλευσε για τον Πειραιά το πλοίο «Φαιστός Παλάς» των Μινωικών Γραμμών μεταφέροντας περίπου 100 νταλίκες με πάνω από 3.000 τόνους ευπαθών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης.