Latest News

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

"Αποθέωση" για τους δύο των «Πυρήνων»- Καταγγελίες για κακοποίηση

Αποθεώθηκαν από ομάδα νεαρών με συνθήματα υπέρ τους οι δύο εκ των συλληφθέντων της ληστείας της Κοζάνης, όταν οδηγήθηκαν πριν από λίγο...
στον εισαγγελέα. 
 Οι δύο νεαροί καταζητούνταν για συμμετοχή στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο Ιωάννης Μιχαηλίδης (ο γνωστός και ως «Τοξοβόλος του Συντάγματος») και ο Δημήτρης Πολίτης.  
Μόλις 20 λεπτά παρέμειναν  στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών ο οποίος εκτέλεσε τα δύο εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν εις βάρος τους. Απέξω, βρισκόταν ένα μικρό πλήθος υποστηρικτών τους που φώναζαν συνθήματα υπέρ τους: «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά». Οι δύο νεαροί δεν χρειάστηκε να απολογηθούν καθώς ήδη έχουν παραπεμφθεί στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες για τη «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς». 
Δηλαδή, θα διανυκτερεύσουν μαζί με τους άλλους δύο στη ΓΑΔΑ σήμερα και τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στο ακροατήριο για τη δίκη, στις φυλακές του Κορυδαλλού. 
Οι 4 συλληφθέντες μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στη ΓΑΔΑ από την Κοζάνη, με συγγενείς τους να διαμαρτύρονται για τα κτυπήματα που είχαν δεχθεί στο πρόσωπο.
 Η Αστυνομία απάντησε πως τα όποια κτυπήματα οφείλονται στη δυναμική επιχείρηση σύλληψής τους κατά την οποία προέβαλαν σθεναρή αντίσταση. 
Την Τρίτη θα μεταφερθούν και οι 4 συλληφθέντες στην Κοζάνη όπου πρέπει να απολογηθούν την Τετάρτη το πρωί στον ανακριτή για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό.